spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Braşov:Procurorii au terminat audierile celor 81 de angajaţi ai CFR

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au încheiat vineri audierile celor 81 de angajaţi ai Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători CFR SA.

„Au fost audiate toate cele 81 de persoane pentru care au fost emise mandate de aducere din toată ţara. Primul lot de 32 de persoane se află deja la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar pentru restul de 35 de persoane dosarul urmează să fie înaintat Tribunalului Braşov în cursul zilei de vineri. Diferenţa până la 81 dintre cei audiaţi au fost lăsaţi în libertate. Deocamdată nu se mai fac audieri, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple în următoarea perioadă având în vedere că în acest dosar sunt cercetate 200 de persoane”, a declarat vineri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu.

Angajaţii CFR sunt cercetaţi pentru luare şi dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii. Dosarul este unul complex, iar cercetările au început în urmă cu un an şi jumătate, în urma unei sesizări din oficiu întocmită de către lucrătorii secţiei regionale a Poliţiei TF Braşov.

Calitatea persoanelor cercetate începe de la controlor de tren, şef de tren, inspectori, revizori de specialitate.

„În esenţă este vorba despre săvârşirea de către cei de la nivelul conductorului de tren a infracţiunii de luare de mită de la călătorii frauduloşi de la care pretindeau sau primeau bani pentru a nu-i trata pe aceştia corespunzător legii adică pentru a nu le întocmi acte de constatare a contravenţiei la regimul circulaţiei pe căile ferate. Pentru a-şi putea desfăşura pe mai departe acelaşi tip de activitate, conductorii de tren dădeau o parte din bani către superiorii lor, iar aceştia mai departe mai sus”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Deocamdată prejudiciul nu a fost stabilit, dar dintr-o primă estimare ar fi vorba de peste 200 de milioane de lei.

Persoanele audiate sunt angajaţi ai Regionalelor CFR Braşov, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.