spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

FMI, BM şi CE au agreat continuarea discuţiilor privind bugetul de stat după alegerile parlamentare

- Advertisement -

Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană au agreat modificarea legislaţiei pentru prezentarea bugetului de stat pentru 2013 spre aprobarea Parlamentului până la finalul anului 2012, pentru continuarea negocierilor după alegerile generale parlamentare, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la Moţiunea simplă „Guvernul USL – frâna de motor a bugetului”, iniţiată de grupul parlamentar al PDL.

‘În perioada 6 – 14 noiembrie 2012 va avea loc următoarea misiune a Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, prilej cu care se vor discuta evenimentele macroeconomice şi stadiul implementării politicilor Guvernului Ponta. Nu este în practica FMI de a negocia programul de guvernare pe trei luni în campanie electorală. FMI şi CE au fost de acord cu OUG 47 din 2012 (n.r.: prin care s-a prevăzut ca în anii cu alegeri generale parlamentare proiectul de buget să se supună spre aprobare fără a se depăşi 31 decembrie ale anului în curs)’, a afirmat Florin Georgescu.

Ministrul Finanţelor a precizat că modificările legislative au fost operate în contextul obligaţiilor asumate cu instituţiile internaţionale, luând în calcul practica din anii electorali trecuţi.

‘Legea 500 din 2002 prevede ca Guvernul să propună Parlamentului bugetul de stat până în 15 octombrie, însă obligaţiile asumate faţă de partenerii externi, Banca Mondială, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, cât şi practica în anii electorali, au condus la OUG 47/2012 pentru modificarea unor acte normative şi măsuri fiscale prin care s-a prevăzut ca în anii cu alegeri generale parlamentare proiectul de buget să se supună spre aprobare Parlamentului în 20 de zile, fără a se depăşi 31 decembrie a anului în curs’, a explicat Florin Georgescu.

Acesta a adăugat că practica privind elaborarea bugetului în anii electorali arată că, după 1989, proiectele de buget au fost retrase de guvernele rezultate după procesul electoral.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.