spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Preotul de la „Înãltarea”, implicat într-un accident cu doi morti

- Advertisement -

DEZVÃLUIRI Preotul instalat de Episcopie la Biserica „Înãltarea Domnului” din Husi, împotriva vointei enoriasilor, a fost implicat, anul trecut, într-un teribil accident de circulatie, soldat cu moartea a douã persoane. Florin Grosu a fost gãsit nevinovat de instanta de judecatã, însã credinciosii spun cã, potrivit legilor bisericesti, „un preot care a luat viata unui om, cu sau fãrã voie, nu mai poate sluji în altar”. Zeci de oameni protesteazã de câteva sãptãmâni împotriva deciziei mai-marilor Episcopiei Husilor de a muta disciplinar preotul care le-a fost duhovnic aproape 20 de ani. Câtiva dintre ei spun cã, sãptãmâna trecutã, au fost vizitati acasã de politisti, care le-au interzis sã mai meargã la bisericã sã îl sustinã pe fostul paroh. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Vaslui infirmã, însã, acest lucru.

Accidentul s-a produs pe raza satului Stoisesti, în februarie anul trecut. Nouã persoane au fost implicate, douã dintre acestea gãsindu-si sfârsitul într-un mod cumplit. Din cauza zãpezii de pe sosea, autoturismul marca Logan, condus de un bârlãdean în vârstã de 55 de ani, a derapat si a pãtruns pe contrasens, unde s-a izbit lateral de un Opel, la volanul cãruia se afla Florin Grosu, pe atunci parohul unei biserici din zonã. În masina preotului se aflau sotia si cei trei copii, cu vârste cuprinse între 1 an si 8 ani. Cu totii au fost rãniti, însã au scãpat cu zile. Din Logan, douã persoane au murit si alte douã au fost rãnite. Teribila întâmplare a ajuns si la urechile credinciosilor din parohia unde Florin Grosu a fost mutat în urmã cu putin timp. Oamenii nu vãd cu ochi buni cele întâmplate, în ciuda faptului cã preotul nu a avut nicio vinã în producerea acestui accident. Chiar dacã a fost achitat de instanta de judecatã, enoriasii de la „Înãltarea Domnului” din Husi nu-l vor printre ei pe preotul Grosu. „Potrivit legilor bisericesti, dacã un preot ucide fãrã voie, biserica îl opreste pe viata de la slujirea Sfintelor Taine”, au spus oamenii adunati în fata lãcasului de cult. „Nu avem nimic cu preotul Grosu, dar nu îl vrem printre noi, atâta timp cât el a fost iertat desi a fost implicat într-un accident în urma cãruia au murit doi oameni, iar duhovnicul nostru a fost alungat pentru cã nu a cotizat destul”, sunt de pãrere credinciosii.

„Se încearcã intimidarea noastrã!”

Duminicã dimineatã, credinciosii care si-au pierdut linistea din clipa în care duhovnicul lor, preotul Marian Bocãnescu, a fost mutat disciplinar, au gãsit poarta bisericii legatã cu lantul. Noul paroh, Florin Grosu, le-a explicat cã a fost nevoie de o asemenea mãsurã, întrucât în duminicile trecute, ei au blocat accesul în sfântul lãcas si i-a invitat la sfintirea bisericii „Sf. Ilie” din oras. Oamenii au continuat însã protestul cu pancarte, afise si lumânãri aprinse în mâini. Sunt mai îndârjiti ca niciodatã, mai ales cã, unii dintre ei au fost vizitati acasã de politisti. „Se încearcã intimidarea noastrã cu politia. A venit un politist la usã si a spus cã nu mai am ce cãuta la bisericã, sã îl sustin pe fostul preot pentru cã acum altcineva i-a luat locul, iar eu nu fac parte din poporul acestei biserici. Avem casã aici, însã, iar dacã sotul meu apartine de parohie, eu nu apartin?! Sã îmi dea amendã, nu mã tem de ei. Eu lupt pentru preotul Bocãnescu, pentru cã nu a fãcut rãu în viata lui si a fost pedepsit prea aspru”, a spus o femeie. I se alãturã si alte persoane, aflate în aceeasi situatie. „Sectoristul a fost la mine, a spus cã Episcopia a fãcut reclamatie la politie si sã nu mai facem instigare cã ne amendeazã. Cred cã politia ar trebui sã se ocupe de infractori, de alte probleme, nu de niste oameni care nu înteleg nici acum cum au rãmas fãrã duvohnicul lor. Nu mã sperie amenintãrile lor, de aceea sunt aici acum. Ce îmi pot face?! Noi venim la bisericã sã ne rugãm, nu sã dãm în cap! Preotul Grosu nu e în pericol cu noi. Nu era cazul sã încuie poarta cu lacãt. Asa ceva nu s-a întâmplat niciodatã”. Reprezentantii IPJ Vaslui dau asigurãri, însã, cã acest lucru nu s-a întâmplat. „Duminica trecutã (n.r. 14 octombrie), s-a primit o sesizare din partea unui preot cu privire la faptul cã mai multi enoriasi îi interzic acestuia sã oficieze slujbe la biserica <<Înãltarea Domnului>>. La fata locului au ajuns politistii din cadrul Biroului de Ordine Publicã Husi, precum si jandarmi, care au constatat cã mai multi cetãteni se aflau în curtea bisericii nemultumiti de faptul cã vechiul preot a fost schimbat. Pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, în zonã au rãmas jandarmii din cadrul sectiei Husi. Politistii au efectuat activitãti în zonã urmare a sesizãrii primite, nefiind desfãsurate alte tipuri de activitãti”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În urmã cu douã sãptãmâni, protopopul de Husi, Marius Antohi, a fost prezent în mijlocul enoriasilor, în încercarea de a-l instala pe noul paroh, ocazie cu care le-a spus oamenilor cã preotul Marian Bocãnescu a fost mutat disciplinar dupã ce, în calitate de judecãtor, a lipsit nemotivat de la o sedintã de judecatã în tribunalul bisericesc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.