spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Argeş: Alpinistul mort în Făgăraş a căzut de la o înălţime de aproape 100 de metri

- Advertisement -

Alpinistul care a murit în zona Căldarea Caprei din Masivul Făgăraş a căzut de la o înălţime de aproape 100 de metri, cadavrul lui fiind recuperat de salvamontişti dintr-o râpă aflată în afara traseului marcat, au anunţat duminică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Anchetatorii au stabilit că tânărul decedat, un piteştean în vârstă de 29 de ani, participase în urmă cu o zi la o drumeţie montană împreună cu un bărbat de 36 de ani din oraşul Ştefăneşti.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi au plecat sâmbătă într-o drumeţie montană, pe traseul Căldarea Capra- Refugiul Fereastra Zmeilor – Vârful Arpăşelu, iar la încheierea drumeţiei s-au despărţit. Bărbatul de 36 de ani a mers sa strângă bagajele, pregătindu-se de plecare, iar însoţitorul său a rămas pe creastă, urmând să se întâlnească la refugiu”, a anunţat Biroul de presă al IPJ Argeş.

Deoarece tânărul de 29 de ani nu a mai apărut, colegul lui a sunat la 112. În urma căutărilor efectuate în cursul nopţii de jandarmii montani şi de echipele de salvamontişti din Argeş şi Sibiu, cadavrul alpinistului a fost găsit în punctul Creasta Arpăşel – Vârtopel, la o distanţă de aproximativ 100 de metri în afara traseului marcat cu punct roşu.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Argeş pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.