spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Măcel în oraşul sirian Maaret al-Noomane: 49 de persoane ucise, dintre care 23 de copii

- Advertisement -

Cel puţin 49 de persoane, dintre care 23 de copii, au fost ucise joi în bombardamentele armatei siriene asupra Maaret al-Noomane, oraş-cheie aflat sub controlul rebelilor în nordul Siriei, potrivit unui bilanţ furnizat de o sursă din rândul insurgenţilor aflată la faţa locului, informează AFP.

În bombardamentul aerian care a vizat la mijlocul zilei o clădire de locuinţe şi o moschee din sud-vestul oraşului şi-au pierdut viaţa 44 de persoane, a precizat sursa amintită, confirmând bilanţul echipelor de salvare. Printre cei ucişi se află 23 de copii, cu vârste între o lună şi 9 ani, precum şi şase femei, a adăugat sursa citată.

Toate victimele îngropate sub dărâmăturile clădirii au fost aduse la suprafaţă, însă au mai rămas cadavre sub ruinele unei moschei din vecinătate, au menţionat membri ai echipelor de salvare şi o sursă din rândul cadrelor medicale.

Într-un spital improvizat, un jurnalist al agenţiei France Presse a putut vedea 32 de cadavre, dintre care şase ale unor copii, acoperite cu cearceafuri albe. Numeroase corpuri sunt mutilate şi greu de identificat. În apropiere erau numeroşi saci din plastic cu eticheta ‘resturi umane’.

Doi copii care se jucau pe stradă, dintre care unul pe bicicletă, au fost loviţi de explozie. Unul a fost decapitat, iar celălalt zdrobit în bucăţi.

Un bebeluş în vârstă de două luni a scăpat ca prin minune, protejat de braţele tatălui său care a fost ucis. Pe de altă parte, cinci adulţi au fost omorâţi la lăsarea serii într-un bombardament al artileriei asupra unui cartier din zona de nord a localităţii Maaret al-Noomane, în vecinătatea primăriei, potrivit sursei din rândul rebelilor.

Bombardamentele aeriene au încetat pe timpul nopţii, însă tirurile cu rachete continuau în primele ore ale zilei de vineri, transmite AFP.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.