spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

Protest: S-a taiat cu lama in fata Primariei pentru o locuinta mai spatioasa

- Advertisement -

Barbatul de 31 de ani nu mai vrea sa locuiasca cu familia sa in ghetoul din Parcul Tineretului. Tanarul vrea sa primeasca un apartament cu cel putin doua camere si a considerat ca daca se automutileaza il va impresiona pe primar si acesta ii va onora doleanta.

Un barbat in varsta de 31 de ani, din Botosani, de etnie roma, s-a mutilat joi in fata Primariei municipiului Botosani pentru a atrage atentia autoritatilor locale in privinta sa.
Iulian Caldararu s-a taiat cu lama pe maini chiar in fata intrarii in Primarie, nemultumit ca desi are trei copii si locuieste intr-o camera mica, cei de la Primarie nu i-au dat o locuinta mai spatioasa.
Cu bratele pline de sange, acesta a povestit ca locuieste intr-o camera dintr-un ghetou din Parcul Tineretului, camera primita de la Primarie, dar ca nu primeste o locuinta sau macar o camera in plus pentru copiii sai, in ciuda numeroaselor solicitari depuse. Caldararu a spus ca el este discriminat prin faptul ca alte familii cu mai putini copii au primit locuinte sociale mai mari iar el, cu trei copii, inca nu. In semn de protest, omul s-a gandit sa atraga atentia asupra sa, taindu-se cu o lama in fata sediului Primariei Botosani.
„Altii, cu doi copii sau un copil, au primit locuinte, si eu care am trei copii nu imi da. De ce domnule? Platesc apa, platesc tot. Asa cum sunt copiii mei vreau sa aiba si ei un trai mai decent, nu vreau palate, case, vile. Daca nu mi se rezolva problema imi iau copiii si ii arunc in cap de la etajul III”, a spus Iulian Caldararu.
In scurt timp, la fata locului a ajuns un echipaj de jandarmi dar si un echipaj SMURD, insa minute bune barbatul a refuzat ingrijirile medicale, spunand ca nu vrea sa se apropie nimeni de el, amenintand chiar cu sinuciderea.
„Am trei copii, stau doi pe doi, intr-o singura camera, am copii educati, am copii la scoala, am copii care nu sunt in card cu toti tiganii. Am patru-cinci ani de cand stau acolo, mi s-a promis ca, copiii mei o sa fie repartizati intr-o camera cu bucatarie, baie, unde se spala copiii mei? In lighean? Am fata de 13 ani, unde se spala, de fata cu mine intr-un lighean? Nu. Eu acum va dau cuvantul meu de onoare, sunt prea disperat, ori imi dau matele afara ori mi se rezolva cazul”, a vociferat Iulian Caldararu.

„Sunteti un caz fericit ca aveti un acoperis deasupra capului”
In cele din urma, din Primarie a coborat sa discute cu protestatarul viceprimarul Cosmin Andrei. Din start, Caldararu i-a spus viceprimarului ca il va pune sa stea in camera lui cu familia sa timp de doua zile sa vada daca poate rezista.
Dand dovada de lipsa de experienta in astfel de cazuri, dar si de carente in comunicarea cu oamenii, viceprimarul in loc sa incerce sa gestioneze situatia cu tact, si sa-l determine pe protestatar sa primeasca ingrijiri medicale, a avut un raspuns evaziv si deloc linistitor pentru barbatul cu bratele siroind de sange.
„Sa va spun care este situatia reala, dumneavoastra sunteti un caz fericit ca aveti un acoperis deasupra capului pentru ca sunt alti cetateni care au venit la Primarie, cu mai multi copii, intr-o situatie mai disperata, care nu au nici macar acest acoperis deasupra capului. Si nu am avut deocamdata o solutie pentru ei, erau mai disperati decat dumneavoastra, nu au recurs la gesturile acestea si asteapta o locuinta din partea Primariei. De ce nu vreti sa intelegeti ca sunt cetateni care dorm in Centrul de Noapte?”, i-a spus viceprimarul barbatului.
Dupa discutia din fata institutiei, Cosmin Andrei l-a invitat pe botosanean in biroul sau pentru a putea gasi o solutie.
In cele din urma barbatul de 31 de ani a acceptat ca echipajul SMURD sa-i acorde ingrijiri medicale, ulterior urcand in biroul viceprimarului.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.