spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

DIRECTORUL MITREA, BÃTUT ÎN BIROU!

- Advertisement -

Întâmplare incredibilã, de la o spagã refuzatã

POLITICIENI MÂNJITI… Arestat pentru spãgile record pe care le încasa, fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului, Remus Mitrea, este pus la zid de toti cei cãrora le-a cerut bani pentru a le da avize de mediu. Printre acestia se numãrã si un agricultor din sudul judetului, de pe Valea Prutului, care a fost chemat în aceste zile la DNA pentru a povesti cum i-a cerut Mitrea o spagã de 10.000 de euro pentru un proiect cu finantare europeanã. Persoana în cauzã, cãruia nu-i vom divulga identitatea, la cererea domniei-sale, ar fi fost atât de nervos de modul în care Mitrea a cerut spaga încât l-a pãlmuit pe fostul director de la Mediu chiar în biroul sãu de la Vaslui! Interesant este cã în acest caz apare si numele lui Dumitru Buzatu, seful de la PSD si presedinte al Consiliului Judetean, cãruia agricultorul i-a cerut ajutor în rezolvarea problemei. Buzatu, fãrã sã stie cã Mitrea este interceptat de DNA, l-a sunat pe directorul de la APM si i-a cerut sã rezolve problema omului, fãrã a preciza dacã trebuia plãtitã si spaga de rigoare…

Scandalul s-a petrecut în vara acestui an, în timp ce Mitrea era filat îndeaproape de procurorii Departamentului National Anticoruptie. Un agricultor de pe Valea Prutului, cãruia îi vom spune Pompiliu, a mers la Agentia pentru Protectia Mediului pentru a cere un aviz de mediu. Omul era disperat de faptul cã risca sã piardã o finantare europeanã de 1 milion de euro, astfel cã a mers la Remus Mitrea, personal, pentru a-i cere eliberarea avizului în regim de urgentã. Conform „ritualului” stabilit de fostul director de la APM, cei care solicitau astfel de documente trebuiau sã plãteascã un „bir” cãtre Mitrea. De data aceasta, Mitrea a spus sec: „Îmi dai 10.000 de euro si rezolv problema”. Omul a înnebunit. A iesit din biroul directorului APM si s-a dus glont la prefectul judetului.

„Vã propun sã sesizati DNA si sã facem un flagrant”

Pompiliu a intrat la prefectul Renga extrem de supãrat. I-a explicat povestea sa si modul nerusinat în care Mitrea i-a cerut 10.000 de euro pentru a-i da avizul de mediu. „Domnule, nu am cum sã vã ajut altfel, decât sã vã sfãtuiesc sã faceti un denunt la DNA si sã-l prindem cu bani inscriptionati. Facem un flagrant si adevãrul iese la ivealã”, ar fi spus prefectul judetului. Pompiliu a refuzat sã facã ceea ce se impunea în acest caz si a plecat acasã. A doua zi, a bãtut la usa presedintelui Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, cãruia i-a spus ce mizerii îi face directorul Mitrea de la Mediu. Buzatu nu a stat pe gânduri si a pus mâna pe telefon. „Mãi Remus, dar de ce îmi faci tu probleme si te comporti asa cum oamenii care vin la tine? Te rog sã rezolvi cât mai repede problema si sã nu mai aud astfel de plângeri, cã ne supãrãm”, l-ar fi amenintat Buzatu pe spãgarul-sef al judetului. I-a transmis lui Pompiliu sã meargã la APM cã se va rezolva problema fãrã sã mai plãteascã spaga de 10.000 de euro. Ciudat, pentru cã, dacã ar fi vrut sã respecte legea, Buzatu ar fi trebuit el însusi sã-si denunte omul din PSD pentru fapte penale. Asa, a preferat sã treacã povestea sub tãcere, nestiind ce va urma. Pompiliu s-a dus de la Buzatu tocmai la APM, unde a fost primit de Remus Mitrea. Nervos peste mãsurã, Mitrea l-a luat la întrebãri pe agricultor. „Bãi Pompiliu, cum îti permiti tu sã mergi la dl. presedinte Buzatu sã mã reclami? Esti un nesimtit! Banii aceia sunt ai mei, ai înteles?”, ar fi spus Mitrea, la care Pompiliu s-a ridicat de la masã si i-ar fi dat douã palme directorului-spãgar. Mitrea a iesit din birou în fuga mare, speriat de faptul cã ar mai putea încasa si alte lovituri pentru tupeul sãu. Povestea a iesit la ivealã dupã arestarea lui Mitrea, când Pompiliu a fost chemat la DNA pentru declaratii. Omul a încercat s-o dea la întors si a spus cã nu-si aminteste detalii, însã un procuror anticoruptie i-a spus: „Domnule Pompiliu, ati uitat cã l-ati cârpit pe Remus Mitrea chiar în biroul sãu?”. Atunci, Pompiliu a realizat cã discutia si bãtaia aplicatã lui Mitrea a fost înregistratã de echipamentele montate de DNA în biroul fostului sef de la Mediu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.