spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

BUZATU, HAOS LA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTÃ!

- Advertisement -

Cine plãteste oalele sparte?

NEBUNIA LUI MITICÃ… „Cãtre dl. Dionisie Lefter. Vã comunicãm cã, în cadrul sedintei din 10.10.2012, Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, prin Hotãrârea nr. 6, a anulat procedura de organizare a concursului de ocupare a postului de manager persoanã fizicã – SJU Vaslui. Procedura de organizare a concursului va fi reluatã în termen de 60 de zile”. Asa sunã o comunicare emisã de la biroul directorului Spitalului Judetean de Urgentã, ieri dupã-amiazã, act semnat de noul presedinte al Consiliului de Administratie din SJU, Marin Nistor, nimeni altul decât directorul economic al Consiliului Judetean. Ana Rinder, fosta presedintã a CA, a demisionat sãptãmâna trecutã din functie, dorind sã se înscrie pentru postul de director. „Este haos total, iar vina o poartã seful din fruntea Consiliului Judetean, dl. Buzatu. Acest spital nu are conducere legalã, este un director interimar care a depãsit termenul de douã mandate a câte trei luni. Suntem în fata unei crize fãrã precedent.”, acuzã medicii din cea mai importantã unitate spitaliceascã a judetului.

Spitalul Judetean de Urgentã traverseazã cea mai gravã crizã managerialã din istoria sa. Sãptãmâna trecutã, dupã ce si-a depus dosarul pentru postul de manager al institutiei, Ana Rinder a demisionat din postul de presedinte al Consiliului de Administratie. Realizând probabil ridicolul situatiei – presedinta CA face un concurs la care participã ea însãsi, desi în actele oficiale se face mentiunea expresã cã nu pot participa la concurs membrii care compun Consiliul de Administratie! – doamna Rinder a preferat sã demisioneze. Or, dacã ar fi participat la concurs, existau toate sansele ca acest examen sã fie anulat în cazul Anei Rinder, de aceea Buzatu a luat o mãsurã extremã. A anulat cu de la sine putere concursul pentru postul de manager si l-a numit în fruntea CA pe omul sãu de bazã din Consiliul Judetean, directorul economic Marin Nistor. „De ce a fost anulat concursul? Nu existã nicio explicatie, nimic, totul s-a fãcut cu de la sine putere de dl. Buzatu de la Consiliul Judetean. Nicãieri în lumea asta nu se anuleazã un concurs la o institutie importantã.”, explicã o sursã din Spitalul Judetean. Oamenii spun cã Buzatu a încãlcat si legislatia privind numirea presedintelui CA. „Unde este hotãrârea de Consiliu Judetean privind numirile acestea peste noapte? Nu cumva dl. presedinte Buzatu comite abuzuri peste abuzuri, fãrã sã-i pese de lege?”, se întreabã salariatii SJU.

Bãtaie politicã si nu prea pentru acest post de manager

La concursul anulat într-un mod atât de abuziv s-au înscris douã persoane. Ana Rinder, preferata presedintelui CJ Vaslui, si bârlãdeanul Dionisie Lefter, fostul director al Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman”. Vestea cã Lefter candideazã pentru postul de la SJU i-a înfuriat la culme pe politicienii PSD din Bârlad, care nu-l vãd cu ochi buni pe liberalul Lefter. Conform unor surse, primarul Constantinescu si deputatul Solomon ar fi mers glont la Buzatu la birou si l-au somat sã-l scoatã pe Lefter de la concurs. Or, presedintele CJ Vaslui i-a trimis pe cei doi înapoi la Bârlad, spunând cã stie el mai bine ce este de fãcut. „Nu am ce sã comentez privind anularea concursului. Eu sunt înscris, mã consider înscris la concurs. Nu stiu de ce au amânat concursul pentru 60 de zile. Eu am primit hârtie de la un domn Nistor cã s-a blocat concursul, nu am idee de ce.”, spune Simion Lefter.

Sunt informatii cã ar fi si un scandal intern în Spitalul Judetean, unde o tabãrã este de partea Anei Rinder, în timp ce majoritatea salariatilor considerã cã venirea sa în functia de manager ar strica de tot imaginea spitalului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.