spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

„Damigenius” 2012, zâmbete si nostalgie!

- Advertisement -

MAI DEPARTE…”Toamna Culturalã Huseanã” încã nu s-a terminat! Urmeazã „Damigenius”, salonul de graficã satiricã, ce va fi inaugurat sâmbãtã, 13 octombrie!

Anul acesta, „Damigenius” va fi altfel! Faptul cã, dupã cei douãzeci si doi de ani de existentã, este pentru prima datã când Cristian Marcu, cel care a initiat acest salon, nu mai este printre noi, cu sigurantã va aduce o undã de nostalgie. Nu si de tristete, pentru cã, în memoria artistului Marcu, toti vor rãsplãti cu zâmbete creatiile ce urmeazã sã fie expuse, gratie perseverentei Casei de Culturã „Alexandru Giugaru” Husi, organizator frecvent al evenimentului, împreunã cu Primãria localã. „Mi-as dori foarte mult ca la Husi sã putem pãstra o mare parte din tablourile lui Cristian Marcu. Am vorbit cu familia sa si ar fi de acord sã fie aici, la Husi, un spatiu dedicat lui. Ni le-ar dona, iar noi ar trebui sã fim mândri de asta. Poate gãsim un spatiu, la Biblioteca municipalã sau în altã parte, unde sã facem un fel de muzeu al acestui drag artist, ce ne apartine.”, a spus ing. Nicoleta Rotariu, care, alãturi de sotul lei, Corneliu, dar si de directorul Casei de Culturã „Alexandru Giugaru”, ing. Sergiu Gãinã sau Ioan Valeriu Ciupilan, au fost printre cei mai buni prieteni ai graficianului.

A primit titlul de Cetãtean de Onoare, post-mortem. Meritã si o stradã!

Consilierii huseni i-au acordat, în septembrie, titlul de Cetãtean de Onoare, post-mortem, lui Cristian Marcu. Unul dintre ei, Aurel Cãciulã, a propus chiar ca o stradã din oras sã îi poarte numele. „Eu spun cã titlul de Cetãtean de Onoare poate nu mai înseamnã prea mult, de vreme ce el s-a stins. Dar dacã dãm numele lui unei strãzi, cei care vor trece pe acolo îsi vor aminti de el. Ar fi frumos! Ne-a dãruit un salon de graficã satiricã deosebit si, toamnã de toamnã, ne-a adus la Husi unii dintre cei mai mari artisti ai României din acest domeniu. Meritã!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.