spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Consiliul judetean îi face” curte” Episcopiei Husilor

- Advertisement -

Cum Legea permite autoritãtilor locale sã acorde sprijin financiar de la bugetele locale, pentru functionarea unitãtilor de cult fãrã venituri sau cu venituri reduse, CJ-ul a hotãrât sã dea Episcopiei o mânã de ajutor. Gardul Episcopiei Husilor îi costã pe cei de la Consiliul judetean nici mai mult, nici mai putin de 1 miliard de lei. Banii au fost dati beneficiarilor în sedinta ordinarã de CJ.

Decizia consilierilor pare înteleaptã având în vedere cã în judet nu mai existã nicio primãrie care sã se confrunte cu probleme financiare, nu mai sunt scoli sau institutii sanitare în care sã se investeascã, unde mai pui cã nu de mult o Românie întreagã a aflat cât de profitabilã este Biserica Ortodoxã Românã care a realizat anul trecut un profit de 6,6 milioane de euro, depâsind astfel Mc Donald’s, colosul fast-foodu-rilor. Conform expunerii de motive a presedintelui Consiliului judetean se pare cã Episcopia Husilor a cerut sprijinul autoritãtilor pentru finalizarea unui proiect cu o valoarea de peste 4.590.000 lei, care vizeazã împrejmuirea Episcopiei, reabilitarea si modernizarea unor corpuri de clãdire în care îsi desfãtoarã activitatea institutia si construirea unui complex mãnãstiresc în satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir.

Chiar dacã unora, propunerea fãcutã de presedintele Consiliului judetean, nu li s-a pãrut oportunã, fiind oameni cu fricã de Dumenezeu, consilierii au aprobat în unanimitate proiectul. Singurul care a încercat marea cu degetul a fost consilierul Croitoru care cu respectul pe care-l impune tema a fãcut o propunere ” Dacã vorbim despre împrejmuirea Episcopiei Husilor ar însemna sã împrejmuim de la Vinderei pânã la Roman, mã îndoiesc cã intentioneazã un asemenea lucru. Nu pot sã cred cã bagã un miliar într-un gard, eu nu sunt neapãrat împotriva acestui proiect doar cã sunt sigur cã sunt si scoli care au nevoie de bani. Dacã tot le dam niste bani , nu ar fi bine sã le dãm si spitalul Ghermãnesti, pentru cã eu stiu cã bisericile dincolo de alinarea sufletelor se mai ocupã si cu lucruri din astea, sã nu întelegeti cã am ceva cu preotii, cultele religioase, eu sunt deacord sã le dãm ce solicitã, dar sã se gândeascã, dacã ar vrea sã ia si spitalul” , a declarat Gheoghe Croitoru

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.