spot_img
spot_imgspot_img
28.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Sorin Catanã, la un pas de sefia Politiei Locale Vaslui

- Advertisement -

CONCURS Ieri, a avut loc prima probã în cadrul concursului de ocupare a postului vacant de director executiv al Politiei Locale Vaslui. În cursul dupã-amiezii, pe site-ul Primãriei Vaslui au fost afisate rezultatele. Din cei trei prezenti, doar unul a luat notã de trecere. E vorba de Sorin Catanã.

Contactat telefonic, acesta a spus cã „nu stiam cã am trecut de proba scrisã”. „Mã bucur cã am fost declarat admis. Mã pregãtesc pentru interviul pe care-l voi sustine sãptãmâna viitoare. Cunosc bine legislatia, asa cã sunt optimist. Între timp, astept de la M.A.I. rãspunsul cu privire la suspendarea mea din politie.”, a declarat Sorin Catanã. Initial, la concurs s-au înscris patru candidati: Relu Pintilie, Mihai Rusu, Dragos Gîlea (absent) si Sorin Catanã. Acesta din urmã si-a „zdrobit”, practic, contracandidatii. Dupã proba scrisã, Pintilie a obtinut 44 de puncte, Rusu 13,4, iar Catanã 73,6. Contestatiile pot fi depuse în termen de 24 de ore de la momentul afisãrii rezultatelor la sediul institutiei. Pe data de 8 octombrie, Catanã va participa la ultima probã: interviul, ocazie cu care va trebui sã facã dovada faptului cã stãpâneste legislatia în domeniu. Dupã ce Laurentiu Turbatu si-a dat demisia din aceastã functie de conducere, interimatul a fost asigurat de juristul institutiei, Valeriu Chistol. Frâiele ar fi trebuit preluate de Sorin Catanã, de la Serviciul Politiei de Ordine Publicã din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însã, pentru cã, dupã lungi negocieri, întelegerea dintre Primãria Vaslui si Sorin Catanã a cãzut. În primãvarã, reprezentanții municipalitãtii au refuzat să accepte schimbãrile pe care Catanã ar fi vrut să le facã la Politia Localã: înfiintarea unui Serviciu de Interventie Rapidã, acceptarea unei relatii de colaborare cu Politia Rutierã, majorarea salariilor pentru politistii locali.

Misiune foare grea pentru Sorin Catanã

Comisarul-sef Catanã va avea o sarcinã foarte grea în fruntea Politiei Locale, decimatã de dosarele penale pentru delapidare si fals în acte. Anul trecut, mai multi politisti locali au reclamat o serie de fapte grave din activitatea directorului Turbatu. „S-a distrus si s-a furat din aceastã clãdire (Casa Armatei, sediul Politiei Locale, n.r.) tot ce se putea fura: calorifere, tevi metalice, pompe de presiune de la centrala termicã, centrala termicã în sine, iar din buncãrul aflat la demisolul centralei termice s-au descompletat si furat motoare electrice, grupul electrogen, generatorul de curent electric. Din sala de spectacole, s-au furat grãtarele din fontã de la canalele de aer conditionat (aproximativ 100 de bucãti), furtunele PSI, motoarele electrice din culise si tot ce a reprezentat fier vechi.”, au spus reclamantii. Toate bunurile au fost furate de un grup de „politisti comunitari”, în frunte cu dl. director Turbatu (Laurentiu Turbatu, directorul Politiei Comunitare Vaslui, n.r.), fiind fãcutã mentiunea cã au fost cãrate la punctele de colectare a fierului vechi chiar cu masina Dacia Papuc VS-41-BIK, condusã chiar de fratele sãu. „Grãtarele de fontã se aflã acasã la domnul director Laurentiu Turbatu si la domnul Duluman Marian.”, au reclamat fostii politisti locali.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.