spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Buzatu, fãcut praf de Birchall!

- Advertisement -

SCHIMBARE Telenovela cu candidatul impus de PSD de la centru, adicã Ana Birchall, s-a terminat cu un rezultat anticipat. Ieri, desi a fost votat de colegii de partid, Vasile Mariciuc a trebuit sã se recunoascã învins, în timp ce Birchall multumea la Bucuresti colegilor din judetul Vaslui pentru candidaturã. Mariciuc a primit 48 de voturi pentru, la conferinta extraordinarã, în timp ce Birchall a luat doar 19 voturi. „Da? A apãrut aceastã informatie? Asta este, partidul are un candidat de la centru si Domnia sa a dorit sã candideze la Negresti. Ce sã mai spun? Nu m-a informat nimeni despre asta.”, a replicat Vasile Mariciuc, seara trecutã.

Loviturã de teatru la Bucuresti, ieri, la mai putin de 24 de ore de la conferinta extraordinarã a organizatiei PSD Vaslui, de duminicã, sedintã care a stabilit candidatii partidului la alegerile parlamentare. Pe Colegiul 3 Negresti, desi colegii de partid l-au votat pe Mariciuc, Victor Ponta a schimbat rezultatul luni dimineatã si a impus-o cu forta pe Ana Birchall, secretarul executiv al partidului si consilier personal al premierului. Surâzãtoare, Birchall a iesit în fata presei centrale si a spus cã a fost propusã si desemnatã de filiala PSD Vaslui pentru a candida pentru un mandat de deputat în colegiul nr. 3 Vaslui (Negresti). „Le multumesc colegilor si colegelor din organizatia PSD Vaslui pentru propunerea de a candida la alegerile din 9 decembrie. La scrutinul din 9 decembrie am fost propusã si desemnatã de filiala PSD Vaslui pentru a candida pentru un mandat de deputat în Colegiul nr. 3 Vaslui. Le multumesc prietenilor din organizatia de Vaslui pentru sprijinul acordat.”, a spus Ana Birchall. Or, declaratiile secretarului executiv al PSD sunt cam ciudate. Birchall s-a autopropus pe Colegiul 3, însã nu a fost votatã de colegii de partid, care i-au dat cu flit la sedinta de duminicã.

Bãtaia pentru Colegiul negresti

Pe Colegiul Negresti, duminicã a fost bãtaie mare în PSD. Trei persoane au dorit sã candideze pentru postul de deputat, toate trei având propria poveste. Profesorul Vasile Mariciuc a candidat în 2008 la deputati, a primit cel mai mare numãr de voturi pe colegiu, însã în Parlament a mers democrat-liberalul Dragos Iftime. Omul a stat în banca lui timp de patru ani, pentru cã i s-a promis sustinere pentru un nou mandat, în 2012. Coana preoteasã de la Negresti, Ramona Mocanu, a iesit si ea la rampã, cerând încrederea colegilor. Al treilea candidat, Ana Birchall, nici nu s-a obosit sã vinã la Vaslui. Stia cã va candida pe Colegiul de la Negresti, chiar si dacã decizia va fi impusã cu forta de la Bucuresti. „Pãi, unde s-o ducã, dacã nu au un colegiu pe care sã i-l dea cei de la Bucuresti? Au trimis-o la Negresti!”, a explicat un membru PSD. La votare, a iesit si adevãrul la ivealã: Birchall a fost fãcutã KO de membrii PSD de la Vaslui, doar 19 pesedisti fiind de partea candidatului de la centru, în timp ce 71 au spus „Nu”. Mariciuc a demonstrat cã este favoritul colegilor de partid pentru Negresti, cu 48 de voturi pentru si 42 împotrivã. Ieri, Birchall a fãcut declaratiiile care au contrazs realitatea. Cel care a acceptat-o a fost presedintele PSD, Dumitru Buzatu, care a acceptat un santaj politic. „Ponta i-a aprobat candidatura sotiei, Gabriela Cretu, pe Colegiul Senat Bârlad, colegiu care era cerut si de senatorul liberal David. În schimb, Ponta a cerut ca Birchall sã obtinã un post eligibil în judetul Vaslui. Noi, pesedistii, nu o iubim deloc pe aceastã cucoanã, dar vom tãcea si vom respecta ceea ce ne-a impus partidul.”, a spus, la adãpostul anonimatului, unul dintre membrii PSD.

Vasile Mariciuc e socat: „Da? Asa a apãrut în presã?”

Asearã, Mariciuc a rãmas interzis când a auzit ceea ce a declarat Birchall. „Da? Asa a apãrut în presã? Asta e, ce pot sã spun acuma? Vã dati seama. Nu m-a informat nimeni despre treaba asta. E adevãrat, am iesit pe primul loc la votul colegilor mei, însã dacã doamna Birchall vrea sã candideze aici eu nu am nimic de comentat.”, a spus fostul inspector scolar general. Acum opt ani, tot din ordinul Bucurestiului a fost scos de pe liste un candidat important, fiind impus un candidat de la centru. În 2004, înaintea alegerilor parlamentare, s-a fãcut o consultare a membrilor de partid. Lista de la Senat era condusã de huseanul Ioan Ciupilan, actualul primar de Husi, care a primit aproape 11.000 de voturi din cele 18.000, în timp ce senatorul Roibu primea doar 9.000 de voturi. Comisia de Integritate Moralã a lovit în plin organizatia de la Vaslui si a decis cã Ioan Ciupilan nu este potrivit sã candideze la Senat, inversând ordinea pe liste. Atunci, ca si acum, Buzatu nu a avut nicio reactie. Sotia lui Buzatu a fost propusã si aleasã ca deputat de Vaslui, în 2004, situatie care pare a se repeta în 2012, când doamna Cretu este propusã de sot pentru un alt post în Parlament, de data aceasta ca senator de Bârlad. De asta, spun apropiatii liderului PSD, Buzatu nu are nicio reactie în cazul prietenului Mariciuc, sacrificat pe altarul unei politici de familie de neînteles.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

31 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.