spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Prostia lui Cristea se plateste?

- Advertisement -

Consilieri locali refuzã sã plãteascã oalele sparte ale primarului Cristea

SCÂNTEI Ieri, în cadrul sedintei Consiliului Local, consilierii au fost siliti de împrejurãri sã aprobe o rectificare bugetarã care sã înlesneascã constituirea sumei care face obiectul despãgubirii pe care Primãria Vaslui este silitã sã o plãteascã mostenitorilor colonelului Stamate. Consilierii PDL si cei PP-DD s-au opus proiectului legislativ care le-a fost înaintat, un soi de protest în fata ignorantei de care a dat dovadã si dã în continuare fostul primar Victor Cristea. „Plãtesc institutiile pentru reaua-credintã a unei persoane. Personal, votez împotrivã. Este greu pentru Consiliul Local sã dea 10 miliarde din bani publici, banii nefiind ai nostri, ci din taxele si impozitele plãtite de vasluieni. Nu e usor sã facem acest gest, e ca si cum le-am lua din buzunar.”

Pe modelul capul face, coada trage

Dupã vizita de ieri a Lãcrãmioarei Mereutã, executorul judecãtoresc, care are în sarcinã îndeplinirea sentintei executorii, rãmasã definitivã, prin care Primãria Vaslui este obligatã la plata unor despãgubiri care depãsesc valoarea de 1 milion de lei proprietarilor imobilului pe care primãria a refuzat sã-l restituie la timp, una dintre cele mai dezbãtute teme care s-a regãsit pe ordinea de zi a sedintei consilierilor locali a fost cea care a privit modalitatea în care primãria va plãti milionul mostenitorilor lui Stamate. Conform prevederilor legale stabilite de Ordonanta de Guvern 22/2002, creantele stabilite prin titluri executorii în sarcina institutiilor si autoritãtilor publice nu se pot achita din sumele destinate potrivit bugetului aprobat, iar în cazul în care din motive temeinice institutia nu-si poate îndeplini obligatiile de platã, aceasta poate solicita instantei judecãtoresti un termen de gratie si stabilirea unor termene de platã esalonatã, prevedere legalã de care a beneficiat în aceastã situatie si Primãria Vaslui, care vrând-nevrând, mai greu sau mai usor trebuie sã adune, în cel mult 6 luni, suma necesarã pentru a-si onora obligatiile legale. „Azi am aflat de acest punct, dar ceea ce vãd este de necrezut, suma care trebuie plãtitã de noi este pentru cei care au gresit. Executivul ar trebui sã dea explicatii pentru suma de plãtit, are titlu executoriu imediat, pânã în luna decembrie, din câte vãd eu. De unde surse pentru acesti bani? Domnule secretar, domnule primar, aceastã situație e veche, ce am fãcut pentru a preîntâmpina aceastã gaurã în buget, de 10 miliarde de lei? Voi vota împotriva acestui proiect, nu putem plãti pentru inconstiența unor persoane bani de la bugetul local.”, a explicat plenului Marius Arcãleanu. Aceeasi pozitie a avut-o si colegul sãu de partid, consilierul Ioan Zaharia, care s-a declarat împotriva proiectului de hotãrâre care viza angajamentul de platã al Primãriei. „ Ca om si consilier, nu pot fi de acord cu votarea în favoarea acestui punct, pentru cã nu putem stabili noi un vinovat si nu e de competenta noastrã. Plãtesc institutiile pentru reaua-credintã a unei persoane. Personal, votez împotrivã. Este greu pentru Consiliul Local sã dea 10 miliarde din bani publici, banii nefiind ai nostri, ci din taxele si impozitele plãtite de vasluieni. Nu e usor sã facem acest gest, e ca si cum le-am lua din buzunar, fiind cheltuiti pentru un fapt care nu ne apartine.”, a declarat Zaharia.

„ Cerem vinovatii pentru acest proces!”

Pozitia consilierilor PDL cu privire la problema pe care Primãria Vaslui o are astãzi din cauza neglijentei de care a dat dovadã ani la rând fostul primar Victor Cristea, a fost împãrtãsitã si de cei doi consilieri PP-DD, Alexandru Volocaru si Leonard Negruti. Acestia au refuzat sã se implice în problemã, abtinându-se de la vot cel putin pânã când reprezentantii de astãzi ai primãriei nu aratã cu degetul spre cel vinovat. „Ne abtinem de la vot, cerem vinovati pentru acest proces, dorim sã vedem un raport, sã întelegem cum de ajunge cetãteanul sã plãteascã aceastã sumã.”, a declarat Alexandru Volocaru. Fãrã doar si poate cel care a pus degetul pe ranã a fost consilierul Arcãleanu care a declarat cã nu se vrea pãrtas la o asemenea decizie „ Lãsati sã execute conturile! Pentru aceastã sumã sunt vinovate anumite persoane, pe care le stim foarte bine, dar din 2008 pânâ acum ce am fãcut practic?” a concluzionat Marius Arcãleanu.

„Este o situatie delicatã care vine din urmã.”

Chiar dacã toatã lumea evitã sã pronunte clar si rãspicat numele lui Victor Cristea, cel mai important personaj al povestii, se pare cã însãsi colegii lui de partid îi recunosc acestuia „ meritele”. „Este o situatie delicatã care vine din urmã. E grea responsabilitatea, dar în eventualitatea executãrii silite, ne asumãm blocarea activitãtii Primãriei municipiului Vaslui? Trebuie ales rãul cel mai mic, s-a obtinut o esalonare, în cazul executãrii se va lua toatã suma odatã.” , a explicat colegilor democrat-liberali consilierul Daniela Clãtinici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.