spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Fostul viceprimar al Capitalei, deputat la Negresti!

- Advertisement -

Soc total pentru USL, în „patria” lui Mihalachi

CANDIDAT Fost viceprimar al Bucurestiului si fost ministru secretar de stat în Ministerul Dezvoltãrii Regionale, democrat-liberalul Rãzvan Murgeanu se va lupta cu candidatul USL în Colegiul de deputati de la Negresti, la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Informatia a fost confirmatã, ieri, de cãtre presedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, care l-a prezentat pe Murgeanu drept un om foarte serios, un profesionist, cel care a aprobat investitii de zeci de milioane de euro în infrastructura rutierã a judetului Vaslui.

„Orasul Negresti este legat de Iasi, capitala Moldovei, printr-un drum complet modernizat, proiect aprobat în perioada în care dl. Murgeanu era la Ministerul Dezvoltãrii Regionale. De fapt, dl. Murgeanu este cel care a semnat documentele de finantare, la fel cum s-a întâmplat si în cazul drumului modern dintre Cretesti si Murgeni sau a unor proiecte de modernizare a oraselor si municipiilor vasluiene.”, a spus deputatul Marian, prezentând unul dintre cei mai importanti candidati ai PDL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pe care democrat-liberalii îi propun electoratului vasluian. Dan Marian crede cã prin aceastã candidaturã orasul Negresti are toate sansele sã-si gãseascã propria identitate, sã fie adusi investitori în zonã, pe baza atragerii de fonduri europene. „Dl. Murgeanu are o vastã experientã în administratia publicã, a fost viceprimarul Capitalei, secretar de stat în Ministerul Dezvoltãrii Regionale, stie cum se pot atrage fonduri europene. Este sansa orasului si zonei Negresti, pentru cã toti oamenii care trãiesc în acest judet au vãzut incompetenta celor de la PSD, lipsa lor de profesionalism. Este un mare câstig pentru organizatia PDL de la Vaslui faptul cã Domnia sa a acceptat sã candideze în acest judet, mai ales cã numele sãu este legat de toate proiectele de dezvoltare din zonã, implementate prin Proiectul Operational Regional.”, a explicat Dan Marian.

Rãzvan Murgeanu stie cel mai bine ce este de fãcut la Negresti

Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltãrii Regionale a spus cã este moldovean la origine si întelege foarte bine situatia în care se aflã judetul în acest moment. Rãzvan Murgeanu a recunoscut cã nu s-a gândit la o candidaturã pentru Parlament, meritul pentru aceastã miscare politicã fiind al deputatului Marian. „Nu m-am gândit sã candidez la Parlament, darãmite cã voi ajunge la Negresti. Dl. deputat Dan Marian m-a provocat si mi-a oferit sansa de a candida în judetul Vaslui, având în vedere si experienta mea din administratie, ca fost viceprimar al Capitalei. Mi-a spus cã ar fi nevoie de parlamentari ca mine, oameni care se zbat pentru semenii lor si care spun lucrurilor pe nume. As fi putut sã candidez la Bucuresti, dar a fost o provocare pentru mine sã vin la Negresti, un oras pe care îl cunosc destul de bine, întrucât fostul primar, dl. Cozma, venea atât de des la minister încât i-am spus cã am sã-l pontez acolo, cât de des îl vedeam.”, a glumit fostul secretar de stat. Acesta a criticat faptul cã un program la care a contribuit atât de mult, PNDI – Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii – a fost oprit de Guvernul Ponta. „Moldova, judetul Vaslui, nu se poate autodepãsi decât prin investitii de la nivel central. Este mare nevoie de investitii în acest judet. Investitorii au nevoie de drumuri bune, ca sã dezvolte afaceri, nu pot veni în aceastã zonã dacã drumurile sunt distruse.”, a mai subliniat Murgeanu. În opinia sa, faptul cã PDL nu a reusit regionalizarea a fost o mare pierdere pentru toate zonele, „pentru cã am fi reusit sã atragem fonduri de patru ori mai mult decât am fãcut-o”.

Datele de la Statisticã l-au speriat pe Murgeanu

Cã Vasluiul este cel mai sãrac judet din România nu este un secret pentru nimeni. „Am citit si eu datele de la Statisticã despre judetul Vaslui. Este grav, dar vreau sã am o discutie cu toate categoriile socio-profesionale, sã vedem ce putem schimba în acest judet, în zona Negresti în mod special. Este o discrepantã uriasã între Iasi si Galati si ceea ce este în acest judet. Lucruri de acest gen trebuie sã disparã. Eu nu sunt un bun politician, dar faptul cã voi candida în acest colegiu este o provocare.”, a conchis democrat-liberalul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

46 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.