spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

A crescut numãrul diabeticilor din Vaslui

- Advertisement -

STATISTICÃ… Anual, numãrul bolnavilor de diabet creste cu câteva sute de persoane, din ce în ce mai multi vasluieni fiind diagnosticati cu aceastã afectiune periculoasã. Numai în semestrul al doilea al acestui an au fost depistate aproximativ 300 de cazuri noi.

Numãrul bolnavilor de diabet zaharat creste de la an la an, medicii de specialitate fiind îngrijorati de numãrul tot mai mare al persoanelor care suferã de aceastã afectiune. Diabetul zaharat este cea mai frecventã boalã endocrinã si este caracterizat prin complicatii ce se dezvoltã în timp si afecteazã ochii, rinichii, nervii si vasele de sânge. La ora actualã, în evidentele medicilor specialisti din Vaslui se aflã 16.557 de bolnavi de diabet zaharat, dintre care aproximativ 2.600 sunt dependenti de insulinã, restul urmând tratament medicamentos. În trimestrul al doilea al acestui an nu mai putin de 277 vasluieni au primit neplãcuta veste cã suferã de aceastã boalã. În rândul persoanelor cu diabet se aflã si 50 de copii, cu vârste între 0 si 14 ani, doi dintre ei fiind depistati anul acesta. Situatia este cu atât mai dificilã cu cât Vasluiul se confruntã cu o lipsã acutã de medici diabetologi.

Stresul si regimul alimentar

Potrivit specialistilor, în ultimii doi ani, mii de bolnavi din Vaslui au fost diagnosticati cu diabet. Stresul cotidian este una dintre cele mai importante cauze ale diabetului zaharat. La stres se adaugã si o alimentatie neadecvatã, cât si ereditatea, pentru cã diabetul zaharat este o afectiune ereditarã. Riscul aparitiei accidentelor vasculare cerebrale este mult mai mare la pacientii cu diabet fatã de restul populatiei. Cei care suferã de aceastã boalã trebuie sã-si respecte regimul alimentar si tratamentul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.