spot_img
spot_imgspot_img
22.2 C
Vaslui
20-mai-2024

A XIII-a editie a Expo Zoo Agroind (foto)

- Advertisement -

EXPOZITIE În perioada 8-9 septembrie, fermierii si specialistii în agriculturã din toatã zona Moldovei si-au dat întâlnire la Vaslui cu ocazia celei de-a XIII-a editii a Expo Zoo Agroind. Chiar dacã evenimentul se adreseazã în special publicului specializat, sute de vasluieni i-au trecut pragul atrasi de expozitia de animale.

Expo Zoo Agroing reuneste, o datã la doi ani, la Vaslui pe cei mai buni specialisti care activeazã în sectorul agro-alimentar la una dintre cele mai importante expozitii de zootehnie, masini si utilaje agricole, industrie alimentarã din regiune. Evenimentul ajuns anul acesta la cea de a XIII-a editie este organizat de Directia pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã, Oficiul pentru Ameliorarea Reproductiei în Zootehnie cu sprijinul autoritãtilor locale si judetene si a prezentat celor interesati de domeniu si nu numai, aproximativ 100 de taurine, rase de carne si lapte, peste 200 de exemplare de ovine si caprine. Bineînteles de la expozitie nu au lipsit nici reprezentantii crescãtorilor de cabaline si pãsãri care si-au prezentat cele mai reusite exemplare, – câini de rasã, mãgari, iepuri si pãsãri rare – care au fãcut deliciul vasluienilor. Deschiderea manifestãrii a avut loc sâmbãtã, în prezentarea invitatilor speciali – Sorin Sergiu Chelmu, secretar general în Ministerul Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale, Mihai Turcanu, presedinte al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare, Peter Tamas Nagy, directorul general al Agentiei Nationale pentru Ameliorarea si Reproductie în Zootehnie, senatorul Doina Silistru -, însotiti de reprezentantii autoritãtilor locale, Corneliu Bichinet, vicepresedinte al CJ Vaslui, subprefectul Andrei Puicã si viceprimarul Sorin Radu. Înainte de a vizita expozitia si de a discuta cu fiecare expozant în parte, Sorin Chelmu si-a exprimat multumirea de a se afla acasã , la Vaslui: „Mã bucur sã mã aflu aici, la deschiderea celei de-a XIII-a editii. Expo Zoo Agroind a devenit un eveniment de traditie pentru judetul Vaslui, iar eu mã simt acasã si în marea familie a celor interesati si implicati în industria agricolã. Ceea ce se întâmplã astãzi aici dã un semnal excelent, un semnal al angajamentului public si privat deopotrivã în consolidarea resurselor agro-zootehnice, resurse de importantã strategicã, mai ales în conditiile în care în ultima perioadã în atentia noastrã a tuturor sunt trei teme importante: consolidarea si dezvoltarea resurselor agro-zootehnice, accesul la alimentatie, siguranta si securitatea alimentarã. Industria agro-alimentarã este de importantã majorã, atât din punct de vedere calitativ cât si cantitativ, iar participarea în piatã este cheia afacerilor în agriculturã, astfel cã evenimentul de astãzi nu reprezintã decât o nouã oportunitate pentru crearea de contacte”. Festivitãtilede închidere a evenimentului au avut loc duminicã prin premierea celor mai valoroase animale de rasã.

Vesti bune pentru crescãtorii de ovine

Prezent la eveniment, Mihai Turcanu, proaspãtul director al Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare i-a asigurat pe crescãtorii de animale de interesul si efortul sustinut pe care agentia îl face pentru a dezvolta cadrul legislativ din domeniu si, nu în ultimul rând, a adus o veste bunã crescãtorilor de ovine anuntându-i pe acestia cã autoritãtile române sunt în discutii avansate cu Turcia pentru reluarea exportului de ovine, întrucât conform ultimelor rapoarte trimise de ANSVSA autoritãtilor superioare, România îndeplineste conditiile necesare admiterii importului de animale vii în Turcia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.