spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

Invitatie la dat bani!

- Advertisement -

Primãria invitã vasluienii care nu si-au plãtit taxele si impozitele locale pe anul 2012 sã le achite pânã la finalul acestei luni pentru a evita majorarea de 2% pe lunã care se va impune începând cu data de 1 octombrie.

Anul acesta, autoritãtile locale si-au propus sã adune din taxe si impozite suma de 22 de milioane de lei de la cele 40.000 de persoane fizice si 3.500 de persoane juridice din evidentele fiscale. Gradul de realizare bun de anul trecut când au reusit sã colecteze „dãrile” în proportie de 90 la sutã a fãcut autoritãtile sã spere la un rezultat asemãnãtor si în acest an. În codul fiscal sunt reglementate urmãtoarele categorii de taxe si impozite locale: impozitul pe clãdiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamã si publicitate dar si alte taxe si impozite precum eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor. „La 30 septembrie expirã termenul de platã pentru transa a doua din impozitele si taxele datorate pe anul 2012. Vasluienii trebuie sã constientizeze cã orasul se aflã în plin proces de modernizare, iar sprijinul comunitãtii ar duce la finalizarea acestor lucrãri. De asemenea, numãrul persoanelor care au primit diverse amenzi de-a lungul anului 2012 si care au <<uitat>> sã le achite este semnificativ si cu toate cã termenul limitã nu este acelasi, 30 septembrie, ar fi bine ca si acestea sã fie achitate. Le multumim celor care au fãcut eforturi pentru a plãti fiind astfel alãturi de municipiu si de autoritãti.”, a declarat Eugen Bot, seful Serviciului Financiar din cadrul Primãriei Vaslui.

Preluarea impozitelor locale de cãtre ANAF stârneste nemultumiri

Primãria, prin Directia Taxe si Impozite Locale, ar putea pierde în favoarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã (ANAF) colectarea impozitelor pe proprietate. Guvernul a decis în iulie ca taxarea sã se realizeze în functie de destinatia imobilului, si nu de calitatea proprietarului clãdirii sau al terenului. Intentia Guvernului, de a transfera la ANAF colectarea taxelor si impozitelor pe proprietate, în detrimentul primãriilor, care încasau pânã acum acesti bani, a stârnit nemultumiri. „Nu cred cã este o idee foarte bunã întrucât administratiile publice locale, nu numai la Vaslui, ci în toatã tara, s-au format si s-au specializat în acest scop. S-au pus la punct bazele de date, a crescut gradul încasãrilor, rezultatele fiind vizibile. Ideea centralizãrii nu este bunã, intrã în discutie autonomia localã, centralizarea fiind în defavoarea administratiei publice locale”, a mai adãugat Eugen Bot.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.