3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Marii pãrinti ai ortodoxismului românesc vegheazã la Pungesti! | FOTO – VIDEO

- Advertisement -

Sfintirea Troitei de la Silistea, sfintirea Miscãrii de Rezistentã

CONTINUITATE A XIV-a zi de rezistentã neîntreruptã la Pungesti s-a consemnat ieri odatã cu sfintirea troitei adusã de cãlugãrii de la mãnãstirea „Petru Vodã”! Peste 200 de oameni au fost prezenti ieri pe locul unde o mânã de sãteni a tinut piept utilajelor Chevron si armatei de 400 de jandarmi. În cinstea lor a fost adusã aceastã troitã sfântã care timp de 10 ani a stat la capul marilor pãrinti ai bisericii ortodoxe românesti, pãrinti precum Iustin Pârvu sau Gheorghe Calciu!

„Un arc de credintã si românism”, asa a caracterizat pãrintele Teodot aducerea troitei de la mãnãstirea „Petru Vodã” din judetul Neamt la Pungesti, exact acolo unde sãtenii s-au pus în genunchi în fata utilajelor. Nu este o troitã oarecare. A fost fãcutã acum mai bine de zece ani si de atunci a stat la capetele pãrintilor si martirilor îngropati în cimitirul acestei mãnãstiri: Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu, preot Stefan si Elena Marcu, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu, Radu si Florentina Gyr, pãrintele Atanasie Stefãnescu, maica Heruvima Tãnase. Sunt doar câtiva martiri, întemnitati în închisorile comuniste si care, apoi, si-au gãsit linistea la mãnãstirea „Petru Vodã”.

Slujbã de sfintire, în prezenta a peste 200 de oameni

Troita a fost „plantatã” exact între pãmântul pe care Chevron vrea sã-si construiascã sonda si stradã. Astfel, dacã cei de la Chevron vor dori sã insiste sã ajungã cu utilajele la acest teren vor trebui sã treacã peste troitã. În prezenta oamenilor din sat si a celor din alte pãrti care si-au fãcut un crez din Rezistenta de la Pungesti, a fost tinutã o slujbã de sfintire a troitei. Dupã slujbã, protestatarilor de la Pungesti le-a fost înmânatã o candelã cu misiunea de a nu o lãsa niciodatã sã se stingã.

„Avem un plai minunat si nu vom permite ca altii sã vinã sã-l întunece”

„Am adus aceastã sfântã troitã pentru ca jertfa oamenilor din Pungesti sã nu fie uitatã niciodatã. Acesti oameni care au înfruntat dusmanul prin credintã, cu mâinile goale sunt un exemplu pentru toti. Dorim sã-i ajutãm sã reziste aici pentru cã, dacã vor fi blocati la Pungesti, companiile care vor dori sã exploateze gazele de sist vor fi blocate peste tot în tarã. Avem un plai minunat si nu vom permite ca altii sã vinã sã întunece aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu”, a declarat pãrintele Teodot de la mãnãstirea „Petru Vodã”.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.