17.7 C
Vaslui
16-mai-2022

Au început forãrile la Pungesti!

BATAIE DE JOC Americanii au inceput sa sape putul  ecact in Saptamana Mare. Coincidenta sau nu, Chevron a dat startul in toamna la lucrari, taman de Sfanta Parascheva.

LA TREABÃ Dupã ce Chevron a sãrbãtorit „Ziua Portilor Deschise” la perimetrul de la Silistea, la actiune fiind invitati doar reprezentantii mass-media agreati de compania americanã, la doar câteva zile, sonda a fost ridicatã pe pozitie si au început forãrile, în ciuda opozitiei localnicilor. De câteva zile, localnicii reclamã faptul cã cisterne de mare capacitate tranziteazã satul, în urma lor persistând un miros de chimicale. În plus, luni, 14 aprilie, au fost auzite douã „bubuituri’, cea de-a doua fiind însotitã si de miscãri ale solului, localnicii, în lipsa oricãrei comunicãri din partea oficialilor Chevron, bãnuind a proveni de la sonda deja functionalã.

De la începutul acestei sãptãmâni, locuitorii din Silistea, localitatea cea mai apropiatã de perimetrul Chevron, simt deja „beneficiile” începerii explorãrii gazelor de sist. Oamenii reclamã cã de câteva ori pe zi, cisterne de mare capacitate, care lasã în urmã un miros de chimicale, tranziteazã satul. Mai mult, marti, în douã rânduri, localnicii au simtit douã explozii din directia exploatãrii, în cazul celei de-a doua „bubuituri” simtindu-se chiar si vibratii la nivelul solului. „Trec toatã ziua, utilaje mari, cisterne care au în spate furtunuri mari, care lasã în urma lor un miros pregnant de chimicale. În plus, în zona perimetrului, se aude un zgomot constant, care, cred eu, cã ar fi de la forare. În continuare orice persoanã care se opreste în fata perimetrului este imediat interpelatã si legitimatã de jandarmi, dar mai grav este faptul cã nimeni nu vine sã ne spunã ce se întâmplã acolo sau la ce sã ne asteptãm. Deja, o parte dintre casele de la sosea, din Silistea sau Armãseni, au avut de suferit din cauza masinilor de mare capacitate ale firmelor care lucreazã pentru Chevron”, declara Mariana Morosanu. Alti locuitori din Silistea reclamã faptul cã, în zona perimetrului Chevron, s-ar fi auzit luni, 14 aprilie, douã bubuituri, resimtite ca si mici cutremure. „La ora 14, s-a auzit o bubuiturã dinspre sondã, si am simtit cã pãmântul se miscã sub picioarele mele. Am iesit speriatã din casã, pentru cã am crezut cã e cutremur, si am vãzut si alti vecini iesind din casã. Nu stiu dacã a fost din cauza Chevron, desi este cea mai probabilã cauzã, dar suntem speriati de ceea ce se poate întâmpla pe viitor, dat fiind cã abia au început forãrile la noi în comunã”, povestea Liliana Sava, din Silistea. Si alti locuitori ai satului au confirmat atât faptul cã zilnic, spre perimetrul Chevron, trec cisterne mari, dar si cele douã „bubuituri”.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here