SOLOMON, DÃ-TI DEMISIA!

Deputatul huligan nu se lasã si se face de râs

CIRCUL CONTINUÃ… Plângerea depusã de inspectorul Viorel Brumãras la Politia Bârlad, care a fost bruscat si ultragiat de deputatul Solomon si viceprimarul Bârladului, Petcu, în timp ce efectua un control într-un club de noapte a ajuns la Curtea de Apel Iasi, unde a fost deschis un dosar penal pentru ultraj. Deputatul Solomon a reactionat acuzând inspectorul cã strânge ilegal taxe si politia bârlãdeanã cã a dat suport logistic unui „individ care nu reprezintã o institutie publicã, ci un ONG”. Oficiali din Politie sustin cã Asociatia pentru Drepturi Producãtorilor de Fonograme din România este un ONG care, prin ordin al directorului general al Oficiul Român pentru Drepturi de Autor, publicat în Monitorul Oficial, are dreptul sã încaseze aceste taxe.

REACTII în urma aparitiei articolului în care am prezentat scandalul provocat în cursul noptii de sâmbãtã spre duminicã de deputatul PSD Adrian Solomon si viceprimarul municipiului Bârlad, Traian Petcu într-un club de noapte din Bârlad au apãrut si reactiile politice si mai putin politice ale consilierilor locali si parlamentarilor din Bârlad. Toti cei care au reactionat cer la unison ca deputatul si viceprimarul, care fac parte din conducerea PSD, sã îsi dea singuri demisia din toate functiile, comportamentul lor nefiind unul demn de urmat de tinerii din politica româneascã. Deputatul Solomon a fãcut o conferintã de presã în care a negat tot ce s-a afirmat de cãtre inspectorii agresati si a acuzat politia din Bârlad si pe comisarul sef Vasile Chelaru de legãturi cu firmele particulare cãrora le asigurã paza, contrar legii, si a promis cã va face câteva interpelãri cãtre ministrul Traian Igas, pentru a cere explicatiile de rigoare. „Sunt consternat de aceastã atitudine care denotã o lipsã acutã de educatie, dar rãmâne ca ministrul Igas sã îi dea rãspunsul solicitat”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru la acuzatiile aduse de deputatul Adrian Solomon. Un singur partid, PSD Vaslui, tace chitic si nu reactioneazã în niciun fel privind atitudinile golãnesti ale celor doi membri de frunte: un deputat si un viceprimar, care frecventeazã cluburile de noapte si se erijeazã în apãrãtori ai ilegalitãtilor si evaziunii fiscale în numele unei oarecare prietenii! Primarul orasului, Constantin Constantinescu a fost uimit sã afle de pãtania fostului sãu colaborator si viitor contracandidat la alegerile din varã: „Nu cred cã un deputat al României poate sã aibã un asemenea comportament. Nu cred cã este adevãrat.”

Deputatul PSD Adrian Solomon a fãcut ieri o demonstratie de grandomanie si de tembelism politic. În cadrul unei conferinte de presã pe care a tinut-o la sediul PSD Bârlad, deputatul implicat sâmbãtã noaptea într-un scandal în clubul de noapte „Iguana” din Bârlad, împreunã cu viceprimarul Traian Petcu, a „mãturat” pe jos cu inspectorul agresat si cu Asociatia pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România (ADPFR). Deasemenea s-a supãrat si pe politia bârlãdeanã, dar mai ales pe seful acesteia, comisarul sef Vasile Chelaru. în final l-a pomenit si pe presedintele României Traian Bãsescu, vinovatul absolut în capul deputatului bârlãdean, de toate relele din tarã si în special de cele ce i se întâmplã lui personal. Foarte relaxat, deputatul acuzat de ultraj a zâmbit si a fãcut glume, convins fiind cã are dreptate si cã gestul sãu a fost unul îndreptãtit. Avea lectiile fãcute, se documentase si cu privire la ADPFR. Din pãcate, nu stãpâneste legislatia în vigoare, ADPFR fiind autorizatã sã încaseze taxa respectivã de ORDA (vezi legea 8/1996 si statutul ADPFR). întrebat de ziaristi dacã nu cumva a exagerat reactionând astfel, parlamentarul a răspuns sec: „probabil”.

Varianta parlamentarului acuzat de ultraj!

„Eram la discotecã, pentru cã este o tarã liberã si am si eu dreptul sã mã distrez mãcar sâmbãtã, în timpul meu liber. Era invitat un DJ pe care voiam sã îl ascult. La un moment dat, patronul, care îmi este prieten, pleacã de lângã noi si spune cã au venit unii sã îi cearã niste bani. Ce bani, dom’le, la ora asta? Cine umblã, dintre autoritãtile statului, sã ceară bani? Ne-am dus acolo, era un cetãtean care scria de zor într-o hârtie care stã la baza licentierii fiecãrei firme care pune muzicã. Mi-am arătat legitimatia si l-am intrebat cine este, nu a vrut sã spunã dar m-a amenintat cã se duce la presã. <<Serios, si ce ai sã spui la presã?!>> i-am spus <<Cã vã trimite Bãsescu noaptea sã luati taxã de smecheri?>>, crezând cã e un reprezentant al statului român. A doua zi am aflat cine e acest cetãtean. Reprezintã interesele unor firme care fac CD-uri si le vând, în conditiile în care, în discoteci nu se mai folosesc CD-uri de ani de zile. Acum firmele sunt însotite de politie în recuperarea unor taxe care se plãtesc între niste agenti economici . Am sunat la 112. Când au vãzut asta, au fugit, au zbughit-o. Nu am avut timp sã ne altercãm cu ei sau sã ne strângem în brate. I-am spus operatorului de la 112 cã este unul care cere o spagã de 11 milioane. Când am coborât în stradã, ei fugiserã. Umblau cu duba politiei printre restaurante. Politistii au ajuns târziu. Ca sã aflu a doua zi cã l-am bãtut, i-am rupt haina, sunt niste inventii. Nu am pus mâna pe el, nici noroc nu am dat. Sã ia amprentele de pe hainã sã dovedeascã dacã sunt ale mele. în ce relatii e politia cu aceastã societate comercialã, nu îmi dau seama. Taxele astea nu se percep ziua? De ce trebuie sã umbli noaptea?! Te duci peste om si îl ameninti cã îi închizi barul dacã nu plãteste pe loc 14 milioane de lei. O taxã care se poate plãti lunar sau la trei luni, pentru cã dacã omul dã faliment, pentru ce sã le plãteascã anticipat!? Toatã chestiunea e cusutã cu atã albã, oamenii s-au dus la politie, fãcând un scandal care se va cerceta cum trebuie de organele competente. Ei au fãcut un abuz, nu noi, mã întrebati cine i-a rupt lui haina, s-or fi bãtut între ei?! Habar nu am, eu vorbeam la 112. Nici fanariotii nu umblau noaptea cu arnãutii sã caute prin hambarele tãranilor sã vadã dacã mai au ceva de dat. Dupã ce s-au terminat toate institutiile statului sã mulgã firmele private, au apãrut firmele private care le mulg pe cele private?! Este o tarã minunatã dar pe care trebuie sã o schimbãm din temelii cã asa nu se mai poate!” a spus deputatul Adrian Solomon. Cei de la ADPFR au rãmas consternati de declaratiile aberante ale deputatului ce le-a agresat, nu unul, ci doi inspectori si au promis cã vor face un comunicat de presã pe care îl vor trimite redactiilor mass-media care au prezentat cazul.

Varianta inspectorului agresat: „Mi-au zis cã m-a trimis Bãsescu”

„Noi eram într-o încãpere la etaj, nu în discotecã. Eram cu colegul meu, cu politistul si cu administratorul firmei respective. Cele douã persoane au intrat în încãpere ca la ele acasã. Viceprimarul Petcu m-a luat peste picior, a zis cã scrie poezii, sã îi dãm licentã. Au început cu înjurãturi, cu vorbe grele, ne-au bruscat. Parcã erau turbati. Ceva iesit din comun. Nu m-am gândit cã s-ar putea întâmpla asa ceva, mai ales cã agresorii sunt doi oameni politici, un demnitar si un viceprimar. Politistul de lângã mine a avut aceeasi soartã. La iesirea din discotecã, scandalul a continuat. Mi-au spus cã m-a trimis Bãsescu sã iau taxã de smecher. Domnul Solomon a zis cã el e deputatul poporului, cã îmi aratã el mie. Am fost blocati înãuntru, la un moment dat. Toatã treaba s-a întâmplat pe un hol. Când am ajuns, cu greutate, la usa de iesire, singura pe unde puteam iesi, deputatul tinea de usã, iar în exterior era o altã persoanã care ne baricadase. Împreunã cu politistul am împins de usã, sã iesim afarã. Nu se poate, nu a fost o întâmplare. Nu i-am jignit cu nimic, nu am rãspuns provocãrilor, nu am fãcut decât sã ne apãrãm. În timp ce îmi fãceam atributiile de serviciu m-am trezit cu ei peste mine. Nu stiu dacã au fost chemati sau erau în discotecã. Mi-au rupt haina de pe mine. Am depus plângere penalã pentru cã m-au ultragiat, în timpul exercitãrii atributiilor de serviciu. Bravo lor, asemenea demnitari! Frumos le stã! Nici prin cap nu mi-ar fi trecut asa ceva. I-as întreba: ce ati vrut de mine? Ce ati urmãrit? Nu eram un inspector fals, eram cu politia în control, eram acolo legal. Mã doare în piept, am fost si la spital! Administratorul nu a vorbit urât cu noi. A plãtit taxa, l-am pus în legalitate, pentru cã acesta era scopul prezentei mele acolo. Când cei doi au venit, stiau exact cine sunt si am început sã mã sicaneze. Viceprimarul a spus cã scrie si el poezii si vrea drepturi de autor. La un moment dat, în încãierare, m-am trezit îngrãmãdit în perete! Când i-am arãtat deputatului legitimatia mi-a zis cã se c…ã pe legitimatia mea. Mi-a fost teamã pentru viata mea, vã spun sincer! Lucrurile nu vor rãmâne asa!”, spune inspectorul ADPFR, Viorel Brumãras.

Reactii politice

DEMISIA! Cel mai aprig „dusman” politic al deputatului Adrian Solomon si al viceprimarului Traian Petcu, este de departe consilierul local PDL Corneliu Plesu, secretarul PDL Vaslui si membru în CLM Bârlad. Reactia lui Plesu este una clarã: sã-si dea demisia! „Este reprobabil cã asemenea evenimente pot avea loc si cã oamenii care doresc sã conducã orasul si care îsi arogã meritul cã îl si conduc, sãvâsesc asemenea abateri de la normele de conduitã. Ceea ce este mai dureros este faptul cã sunt politicieni tineri, si se pune problema: oare ce au de învãtat tinerii de la asemenea politicieni? Este o dezamãgire generalã, de aceea nu mai are lumea încredere în niciun politician, pentru că, în loc sã ne folosim fortele în a rezolva problemele comunitãtii bârlãdene, se întâmplã ceea ce s-a vãzut. Din punctul meu de vedere este clar cã un asemenea comportament genereazã si rãspunderi fatã de alegãtori, prin demisia din toate functiile pe care le ocupã, mai ales cã nu de mult deputatul Solomon spunea cã este cel mai bun candidat pentru functia de primar. Dacã oferim un asemenea model pentru candidatul la fotoliul de primar, înseamnã cã Bârladul si bârlãdenii nu mai au niciun viitor”, a precizat consilierul local Corneliu Plesu.

ELIBERAREA DIN TOATE FUNCTIILE! „Suntem din nou (oare pentru a câta oarã?), noi ca cetãteni ai Bârladului, pusi într-o mare dificultate de cãtre acest om cu un caracter si o moralitate reprobabilã. Deputatul Solomon si viceprimarul Petcu s-au comportat ca niste golani. Nu este posibil ca un demnitar al statului român si un viceprimar de municipiu sã obstructioneze functionarii unei organizatii legal constituite, sã agreseze politisti în exercitiul functiunii si sã încurajeze agentii economici la evaziune fiscalã si la nerespectarea legilor. Paradoxul este cã, Solomon si Petcu, abonati ai barurilor de noapte, trãiesc bine tocmai din taxele si impozitele colectate cu greu (din cauza unor indivizi ca ei) de institutiile statului. Asteptãm ca organele statului sã-si facã datoria, sanctionarea pe linie de partid a celor doi scandalagii prin eliberarea din functiile de conducere ale PSD la nivel local pentru deputatul Solomon si excluderea lui Petcu din functia de viceprimar si din cea de consilier local PSD”, a precizat senatorul Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad.

Dumitru Buzatu, lupul moralist!

Seful lui Solomon pe linie de partid, Dumitru Buzatu, nu recunoaste deloc faptele reprobabile ale deputatului de Bârlad. Folosind aceeasi placã uzatã, a implicãrii Politiei în ajutorarea inspectorilor de la Bucuresti, Buzatu vorbeste de faptul cã Solomon ar fi victima presiunilor politice ale lui Bâsescu! „Nu înteleg cum niste agenti economici privati sunt însotiti de politisti, functionari ai statului, iar la ora 11 noaptea merg prin baruri sã strângã tot felul de datorii. Sunt situatii clare în lege, despre cum se pot strânge banii, nu în acest mod. Mijloacele folosite de aceste personaje sunt mijloace mafiote si nu cred cã Politia poate fi pãrtasã la asa ceva, doar dacã cei care i-au însotit erau beti, ar fi o circumstantã atenuantã. Urmãrim foarte atent situatia de la Bârlad si nu vom permite sã fie denigrat dl. deputat Adrian Solomon doar pentru faptul cã este din Opozitie”, spune Dumitru Buzatu, într-o declaratie datã seara trecutã.

Solomon s-a fãcut de râs si la Igas

Ieri, deputatul Solomon, bãtãusul de serviciu din PSD Bârlad, s-a fãcut de râs si la Bucuresti, dupã faptele penale comise la clubul Iguana, sâmbãtã noaptea. Pe un ton mieros, oficialul i-a cerut ministrului Igas explicatii privind prezenta unor politisti la controlul de la discoteca din Bârlad, demonstrând cã nu întelege deloc legile statului român. „în baza cãror prevederi legale politistii din Bârlad au însotit insotit un reprezentant al ADPFR prin barurile si restaurantele si barurile din Bârlad, în noaptea de sâmbãtã, 19 noiembrie?”, întreabã Solomon, uitând sã spunã cã a lovit un om în exercitiul functiunii, numai pentru cã venise sã încaseze niste taxe. Este de asteptat ca Igas sã-i explice latura penalã a faptelor sale, ceea ce ar fi si normal.