spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Procurorii DNA contestã eliberarea lui Daniel Drãgan

- Advertisement -

GHINION Daniel Drãgan, fostul presedinte al ADS, va mai rãmâne dupã gratii cel putin o sãptãmânã, dat fiind cã sentinta datã de judecãtorii vasluieni, prin care acesta era eliberat conditionat, a fost contestatã de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Deocamdatã, nu a fost fixat termenul de judecatã a contestatiei procurorilor DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie- Biroul Teritorial Iasi au depus marti, 22 aprilie, contestatie împotriva Sentintei penale nr. 943 pronuntatã de Judecãtoria Vaslui în dosarul 2424/333/2014, sentintã prin care judecãtorii încuviintau eliberarea conditionatã a lui Daniel Drãgan. Prin respectiva sentintã, fostul presedinte al ADS ar fi putut sã fie pus mai repede în libertate, înaintea executãrii integrale a pedepsei de sase ani de închisoare. Contestatia procurorilor a fost depusã la Judecãtoria Vaslui, la finalul termenului în care puteau face acest lucru, respectiv chiar la sfârsitul celor trei zile de la comunicarea sentintei, comunicare care a fost fãcutã vineri, 18 aprilie. Astfel, dupã ce a ispãsit patru ani de închisoare din totalul de sase ani la care fusese condamnat pentru abuz în serviciu, fostul sef al ADS si fost candidat la Primãria Bârlad va trebui sã mai petreacã cel putin o sãptãmânã în închisoare, pânã când la Tribunalul Vaslui se va judeca contestatia procurorilor DNA. Asta în cazul în care judecãtorii de la Tribunal vor fi de acord cu sentinta datã de cei de la Judecãtoria Vaslui.

Dupã gratii pentru abuz în serviciu

Fost candidat la functia de primar al municipiului Bârlad în douã rânduri, si fost director la DADR Vaslui, Drãgan a fost numit la conducerea Administratiei Domeniilor Statului, institutie care avea un rol major în acordarea de despãgubiri în naturã persoanelor care aveau de primit teren. Daniel Drãgan a fost trimis în judecatã, în 2010, pentru abuz în serviciu, si condamnat la sase ani de închisoare pentru cã a semnat documentatia prin care o persoanã a fost împroprietãritã ilegal. În urma unei cereri de restituire, Daniel Drãgan a acordat unei persoane, în compensare, o suprafatã de 147,14 hectare, situatã în localitatea Popesti Leordeni, chiar în apropierea Bucurestiului. Prin emiterea în mod nelegal a deciziei, a fost cauzatã o pagubã patrimoniului ADS de peste 88 milioane euro, reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare, se sustinea în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Initial, în 2010, magistratii de la Judecãtoria Bucuresti, l-au achitat, dar, în urma recursului înaintat de DNA, judecãtorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat la sase ani închisoare pentru abuz în serviciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.