spot_imgspot_img
12.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

FREE DRÃGAN!

- Advertisement -

Daniel Drãgan îsi asteaptã eliberarea

Update: Drãgan rãmâne dupã gratii

Daniel Drãgan, fostul presedinte al ADS, va mai rãmâne dupã gratii cel putin o sãptãmânã, dat fiind cã sentinta datã de judecãtorii vasluieni, prin care acesta era eliberat conditionat, a fost contestatã de procurorii DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Biroul Teritorial Iasi au depus ieri, 22 aprilie, contestatie împotriva sentintei penale nr. 943 pronuntatã de Judecãtoria Vaslui în dosarul 2424/333/2014, sentintã prin care judecãtorii încuviintau eliberarea conditionatã a lui Daniel Drãgan. Astfel, dupã ce a ispãsit patru ani de închisoare din totalul de sase ani la care fusese condamnat pentru abuz în serviciu, fostul sef al ADS si fost candidat la primãria Bârlad va trebui sã mai petreacã cel putin douã sãptãmâni în închisoare, pânã când la Tribunalul Vaslui se va judeca contestatia procurorilor DNA. Asta în cazul în care judecãtorii de la Tribunal vor fi de acord cu sentinta datã de cei de la Judecãtoria Vaslui.

LIBER Condamnat în 2010, la sase ani de închisoare, Daniel Drãgan, fostul presedinte al Agentiei Domeniului Statului, este aproape de libertate, dupã ce a ispãsit deja aproape douã treimi din pedeapsã.

ASTEPTARE Dupã ce a ispãsit aproape patru ani din pedeapsa cu închisoarea de sase ani la care fusese condamnat în 2010, Daniel Drãgan, fostul presedinte al ADS, îsi asteaptã eliberarea. Cu douã zile înaintea sãrbãtorilor de Paste, pe 18 aprilie, Judecãtoria Vaslui a aprobat cererea de eliberare conditionatã a fostului sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS). Acum, Drãgan asteaptã doar trecerea a trei zile de la comunicarea sentintei, pentru a vedea dacã procurorii DNA nu contestã în instantã decizia magistratilor Judecãtoriei.

Condamnat în 2010, la sase ani de închisoare, Daniel Drãgan, fostul presedinte al Agentiei Domeniului Statului, este aproape de libertate, dupã ce a ispãsit deja aproape douã treimi din pedeapsã. Un prim pas a fost fãcut chiar înaintea Pastelui, atunci când magistratii Judecãtoriei Vaslui au admis cererea de liberare conditionatã depusã de Drãgan. Fostul sef al ADS asteaptã acum doar trecerea celor trei zile lucrãtoare de la comunicarea sentintei, timp în care procurorii DNA au timp sã depunã contestatie la decizia judecãtoreascã. Conform sentintei datã vineri, 18 aprilie, judecãtorii au admis “propunerea formulatã de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea conditionatã a condamnatului Drãgan Daniel. În temeiul art. 587 al. 1 din Noul Cod de procedurã penalã, dispune liberarea conditionatã a condamnatului Drăgan Daniel, detinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executãrii integrale a pedepsei de 6 ani închisoare aplicatã prin sentinta penalã nr. 86/2010 a Judecătoriei Bucuresti – Sector 1. (…) Cu drept de contestatie în 3 zile de la comunicare”. Dacã procurorii DNA nu vor face contestatie, Daniel Drãgan va fi liber zilele urmãtoare, dupã parcurgerea celor trei zile lucrãtoare de la comunicarea acestei sentinte.

Daniel Drãgan, de la presedinte ADS, la puscãrias!

Fost consilier local, Daniel Drãgan a candidat, din partea PRM, în douã rânduri, la fotoliul de primar a municipiului Bârlad, prima datã, în 2004, situându-se chiar pe locul II, renuntând, în ultimul moment, înaintea turul 2. Ulterior, poate ca rãsplatã pentru renuntarea la candidaturã, Drãgan a ajuns presedinte al ADS pe întreaga tarã, posturã din care, conform rechizitoriului procurorilor DNA, “La data de 26 iulie 2007, în calitate de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului, Daniel Drãgan si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unei decizii prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice în mod nejustificat si fãrã respectarea dispozitiilor legale”. În urma unei cereri de restituire, Daniel Drãgan i-ar fi dat unei persoane, în compensare, o suprafatã de 147,14 hectare, situatã în localitatea Popesti Leordeni, chiar în apropierea Bucurestiului. Decizia respectivã a fost emisã fãrã a avea la bazã un raport întocmit de Comisia de analizã a solicitãrilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001. Prin emiterea în mod nelegal a deciziei, a fost cauzatã o pagubã patrimoniului ADS de peste 88 milioane euro, reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare, se sustinea în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Initial, în 2010, magistratii de la Judecãtoria Bucuresti, l-au achitat, dar, în urma recursului înaintat de DNA, judecãtorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat la sase ani închisoare pentru abuz în serviciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.