spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
25-apr.-2024

COŞUL MILIONARULUI ROMÂN. Cât costă cele mai SCUMPE produse pe care le găseşti în supermarketuri pentru masa de Paşte

- Advertisement -

Mânzat adus din Statele Unite, pui roşu vegetarian adus din Germania, cozonac italienesc, alături de un vin vechi românesc sunt delicatesuri care se pot regăsi, în ziua de Paşte, pe mesele românilor cu dare de mână. Un coş cu astfel de produse costă, cel puţin, aproape 2.500 de lei, potrivit unui calcul gândul

Un coş minim pentru masa de Paşte al românilor obişnuiţi costă puţin peste 200 de lei. Un coş al milionarilor sau al celor cu venituri ridicate va costa, în aceeaşi zi, de peste 10 ori mai mult, potrivitunui calcul gândul.

După introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, care conduce automat la mărirea preţurilor, şi cu înainte de Paşte, gândul a colindat marile lanţuri comerciale pentru a vedea cât costă după 1 aprilie o parte dintre produsele pe care românii le vor avea pe masa de Paşte. Preţul minimal al coşului de cumpărături a fost de 214,56 de lei. gândul a întocmit şi un coş al românilor bogaţi în care a pus produse care se vor scumpi considerabil în perioada următoare, având în vedere faptul că sunt aduse de la mare distanţă şi vor fi influenţate de acciza suplimentară.

De precizat că am ales podusele care aveau afişat cel mai mare preţ în hipermarketurile din Bucureşti, fără a urmări o gamă anume. Totodată, nu vom menţiona numele centrelor comerciale în care se pot cumpăra pentru a nu face reclamă, având în vedere faptul că unele sunt probabil exclusiviste.

Coşul milionarilor pentru masa de Paşte poate costa 2431,3 lei şi include, printre altele, 150 de grame de  Foie Gras de Raţă adus din Franţa, 100 de grame de icre de Manciuria din somon, brânză Gorgonzola sau ouă de prepeliţă, care pot fi servite la aperitiv.

La categoria carne crudă, de departe cel mai scump produs pe care l-am găsit în hipermarketuri a fost vrăbrioara sau antricotul de mânzat Black Angus adus tocmai din Statele Unite, care, în realitate, provine de la vite argentiniene. Preţul unui kilogram din această carne de vită este de 276 de lei iar pentru a simţi un gust la fel de mare precum preţul, bucătarii spun că trebuie gătit „în sânge”.

O altă delicatesă o reprezintă puiul roşu vegetarian adus din Germania. Seamănă cu puiul întreg pe care noi îl vedem în toate galantarele, dar vânzătoarea de la raionul la care era expus că vegetarian înseamnă că „a fost crescut şi hrănit la sol, cu seminţe vegetale şi fără hormoni”.

La masa de Paşte, românii cu venituri ridicate pot degusta şi un vin românesc din podgoria Pietroasele, a cărui vechime este de 28 de ani, şi o pot încheia cu o cafea „bio” din Brazilia sau Argentina din gama  de lux Compagnia dell’Arabica.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.