spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Care sunt alternativele energetice ale Europei ca sa scape de gazul rusesc

- Advertisement -

Anul trecut, in luna iunie, Norvegia depasea Rusia si devenea exportatorul numarul 1 de gaze naturale catre Europa. O veste proasta pentru Rusia, care alimenteaza Europa printr-o retea de gazoducte care tranziteaza intr-o proportie mare teritoriul Ucrainei. De cealalta parte, in Ucraina, ponderea gazelor rusesti este de 60% din consumul total de gaze naturale. O alta veste proasta pentru Rusia este ca Europa poate avea alternative la gazul rusesc iar Eurogas, asociatia care reprezinta interesele Europei in industria de gaze a anuntat ca, pana in 2035, consumul de gaze ar putea sa scada cu pana la 10%, in functie de politicile energetic pe care Uniunea Europeana ar putea sa le adopte.

La inceputul lunii iulie ale acestui an, ministrul de Finante al Ucrainei si o serie de agentii guvernamentale au propus un plan prin care sa substituie importurile de gaze naturale si sa se foloseasca de terminalele pentru gaz petrol lichefiat (GPL ) de la Marea Neagra. Guvernul ucrainean, insa, a fost dizolvat dupa ce coalitia parlamentara aflata la putere si-a retras sprijinul politic.

Conform specialistilor, GPL-ul ar putea fi o alternativa la gazul natural rusesc si 1000 de metri cubi ar putea costa 380 de euro. Unul din lucrurile care trebuie sa fie rezolvate pentru ca acest plan sa prinda contur este rezolvarea situatiei politice cu Turcia privind tranzitul prin stramtoarea Bosforului.

Vezi mai mult: http://europolitics.ro/video-care-sunt-alternativele-energetice-ale-europei-ca-sa-scape-de-gazul-rusesc/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.