ADA SE RETRAGE

Brazilianul a primit o ofertã de a rãmâne în staff-ul tehnic

RETRAGERE… Dupã doi ani petrecuti în România, Martins Adailton se vede nevoit sã îsi agate ghetele în cui, desi îsi dãduse acordul sã mai joace un sezon în tricoul “galben-verde”. Fotbalistul si-a motivat decizia prin faptul cã trebuie sã fie alãturi de sotia sa, care va aduce pe lume primul lor copil. Adailton si-a luat “la revedere” de la colegi si le-a urat acestora multã baftã în noul sezon. La plecare, Ada a lãsat sã se înteleagã cã nu este exclus sã revinã în scurt timp la Vaslui, unde a primit un post în conducerea administrativã.

Rep: Ce decizie ai luat cu privire la viitorul tãu?

Adailton: Voi pleca de la Vaslui, aceasta este decizia pe care am luat-o! Aceastã decizie am luat-o pentru a sta cu familia mea. Nu am nici o echipã la care sã mã duc sã joc, pur si simplu vreau sã stau cu sotia mea deoarece are probleme de sãnãtate. Trebuie sã stau 2 luni în Italia cu ea si dupã voi vedea ce voi face.”

Rep: Esti dezamãgit cã pleci de la Vaslui fãrã nici un trofeu?

Adailton: “Pentru mine a fost cumplit finalul trecut de campionat deoarece am fost aproape de a câstiga un trofeu. Echipa noastrã a fost foarte aproape de a câstiga si cupa si campionatul, dar ghinionul a fost de partea noastrã. Am fãcut bine cã ne-am clasat mãcar pe locul doi si mergem în preliminariile Champions League.”

Rep: Cum te-ai simtit la Vaslui?

Adailton: “Viata noastrã este foarte grea, mai ales atunci când esti pus sã iei decizii grele. Nu sunt bucuros cã nu mai rãmân la Vaslui pentru cã m-am simtit foarte bine aici si pot sã spun cã respect toatã lumea de aici, mai ales pe domnul Porumboiu, sper cã domnul Porumboiu mã întelege.”

Rep: Nu îti pare rãu cã nu vei juca alãturi de colegii tãi în Champions League?

Adailton: “Nu stiu dacã pentru ei este greu, dar pentru mine este foarte greu si asta deoarece mi-as fi dorit sã joc în preliminariile Champions League si sã fac parte din acest grup. Dar toatã lumea stie cã jucãtorii vin, jucãtorii pleacã…”

Rep: Poate echipa sã ia anul acesta campionatul?

Adailton: ‘Cred cã echipa de la Vaslui sezonul acesta este o echipã foarte puternicã si poate câstiga campionatul. Am vorbit cu toatã lumea de aici de la Vaslui si le-am spus cã trebuie sã aibã grijã cum încep campionatul. S-a vãzut foarte bine sezonul trecut cã atunci când echipa s-a concentrat 100% s-au putut câstiga nouã meciuri consecutive si asta demonstreazã cã este o echipã cu jucãtori valorosi. Dacã echipa se va concetra încã de la început are sanse foarte mare de a câstiga campionatul. Pot sã spun cã sezonul viitor va fi unul foarte bun pentru FC Vaslui.”

Rep: Cum au reactionat jucãtorii când au aflat ce decizie ai luat?

Adailton: “Au fost jucãtori care au spus sã rãmân aici pentru cã fac parte din grup, dar toatã lumea a înteles decizia pe care am luat-o si mi-au respectat-o.”

Rep: Intentionzezi sã revii la Vaslui?

Adailton: Am discutat deja cu domnul Porumboiu despre acest aspect. Ca fotbalist nu cred cã voi mai reveni, dar nu exclud o colaborare cu staff-ul tehnic de la FC Vaslui.”