spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

A început ADMITEREA/ FACULTĂŢILE pe care se bat STUDENŢII la DUNĂREA de JOS

- Advertisement -

În timp ce la Medicină e înghesuială, la Inginerie bate vîntul prin sălile de examene * Specializarea cea mai căutată de la universitatea gălăţeană este la Educaţie Fizică

După cele şase zile de înscrieri pentru admiterea la ciclul I de studii universitare de licenţă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi după prima zi de admitere (21 iulie – n.r.), pe pagina de internet a instituţiei au fost publicate tabelele cu situaţia înscrierilor şi a numărului de locuri scoase la concurs pentru fiecare dintre cele 13 facultăţi în parte.

Medicină, Sport şi Nave

Medicina conduce din nou în topul facultăţilor gălăţene celor mai căutate de către absolvenţii de liceu. Pe cele 196 de locuri bugetate scoase la concurs s-au înscris nu mai puţin de 744 de candidaţi. Astfel, concurenţa a fost de 3,8 candidaţi pe un loc. Dintre specializările acestei facultăţi, Medicină a fost cea mai căutată, cu 5,54 de candidaţi pe un loc, urmată de Farmacie, cu 3,54 de concurenţi pe loc şi de Asistenţi, cu 3,44 de candidaţi pe loc.
Şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este bătălie mare, pentru cele 75 de locuri de la buget. Aici s-au înscris 254 de candidaţi, de unde rezultă o medie de 3,39 de candidaţi pe loc. De altfel, disciplina Kinetoterapie s-a dovedit a fi anul acesta cea mai căutată dintre toate specializările oferite de universitatea gălăţeană, concurenţa depăşind aici 6 candidaţi pentru un loc.
Pe locul trei în clasament se situează Arhitectura Navală, o facultate cu o bogată tradiţie în Galaţi. Aici au fost 2,59 de candidaţi pe loc. După cum putem observa, şi anul acesta tinerii se îndreaptă cu predilecţie către facultăţile care, după absolvire, le permit să plece pentru a profesa în ţări mai bogate.

Surprize printre codaşe

Chiar dacă vine cu o ofertă educaţională tentantă, Facultatea de Inginerie nu a reuşit să atragă pentru sesiunea de admitere din iulie 2014 decât 0,62 de candidaţi pe loc. Se pare că roboţii nu mai sunt de interes pentru tinerii gălăţeni. Concurenţă slabă a fost şi la Istorie, Filosofie şi Teologie (0,72 pe loc), precum şi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (0,94 pe loc). Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Bogdan Nistor, situaţia este una oarecum paradoxală, dacă ne gândim la faptul că în municipiul Galaţi există trei staţii pilot moderne de prelucrare a cărnii, produselor lactate şi berii, unde studenţii la Chimie Alimentară fac practică.

Mai puţini candidaţi decât fişe

Per total, în sesiunea din iulie, 2.535 de candidaţi s-au înscris pe cele 1.880 de locuri la buget scoase la concurs. Pentru că unii au optat pentru două sau mai multe facultăţi, numărul fişelor de înscriere a fost de aproape 3.000. Cei care nu vor prinde un loc la buget au şi posibilitatea de a rămâne pe unul dintre cele 1.530 de locuri cu taxă.
După ce ieri au dat examene candidaţii de la Inginerie, Nave, Automatică, Chimie Alimentară, Ştiinţe şi Mediu, ASE, astăzi vine rândul celor de la Medicină, Educaţie Fizică, Drept şi Istorie. Candidaţii la ASE au susţinut ieri proba la informatică, iar astăzi o susţin pe cea de economie.

Citiţi: http://www.viata-libera.ro/societate/56772-galati-viata-libera-cotidian-a-inceput-admiterea-facultatile-pe-care-se-bat-studentii-la-dunarea-de-jos

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.