spot_imgspot_img
20.1 C
Vaslui
24-apr.-2024

„Calculatorul: accesibilitate, informatie, comunicare pentru persoanele cu dizabilitãti”

- Advertisement -

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Bârlad (CSRNA), componentã functionalã a Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, anuntã derularea proiectului „Calculatorul: Accesibilitate, informatie, comunicare pentru persoanele cu dizabilitãti”, ce se va desfãsura pe o perioadã de 12 luni. Proiectul este în parteneriat cu Asociatia Ateliere Fãrã Frontiere – ASSOCLIC, care a oferit cu titlu gratuit sase calculatoare, ca urmare a participãrii la competitia lansatã de cãtre Asociatia Ateliere Fãrã Frontiere – ASSOCLIC, Editia I – 2014.

Grupul tintã al proiectului îl reprezintã persoanele adulte cu dizabilitãti din municipiul Bârlad. Prin intermediul acestui proiect se urmãreste cresterea calitãtii vietii sociale a persoanelor adulte cu dizabilitãti, prin oferirea unor servicii IT accesibile, flexibile si adaptate nevoilor acestora. Aceste persoane vor fi sprijinite sã-si dezvolte abilitãtile de utilizare în mod corespunzãtor a calculatorului, sã-si dezvolte capacitãtile de relationare, socializare prin intermediul calculatorului/internetului, sã-si dezvolte sentimentul utilitãtii, al apartenentei la un grup. De asemenea, se urmãreste scãderea gradului de dependentã a persoanelor cu dizabilitãti fatã de o tertã persoanã, prin dezvoltarea unor deprinderi de viatã independentã, a autonomiei personale, a abilitãtilor practice, cresterea stimei de sine, diminuarea sentimentului de abandon si izolare. Persoanele cu dizabilitãti cu drept de muncã vor fi sprijinite sã se integreze pe piata muncii, având acces prin intermediul calculatorului la informatie si la locurile de muncã vacante.

Despre Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Bârlad (CSRNA)

CSRNA Bârlad este un serviciu de recuperare neuromotorie, de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu handicap a cãrui misiune este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitãti, pe o perioadã determinatã, la recuperare, reabilitare, consiliere si pregãtire în vederea reintegrãrii/integrãrii familiale si sociale. Centrul se aflã în structura Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, componentã functionalã a acesteia, fãrã personalitate juridicã.

Despre Asociatia Ateliere Fãrã Frontiere – ASSOCLIC

Ateliere Fãrã Frontiere (AFF) este o asociatie românã, creatã în mai 2008, având ca scop insertia socialã, profesionalã si civicã a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta împotriva excluziunii; protejarea mediului; solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare localã.

Assoclic 2014 Etapa I se înscrie într-o serie de activitãti desfãsurate de Ateliere Fãrã Frontiere si ECOTIC în cadrul proiectului “RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeazã, Recicleazã, oferind o nouã sansã persoanelor dezavantajate”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeanã extinsã.

Detalii suplimentare cu privire la modul de derulare al proiectului se pot obtine la numãrul de telefon 0730166752, persoana de contact: as. soc. Stan Bogdan Ionut.

(Material realizat cu sprijinul DGASPC Vaslui, purtãtor de cuvânt Irimia Câmpeanu)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.