spot_img
15.2 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

“Rețeaua CELULARUL”, formată din preotul și agenți de la Penitenciarul Bacău, arestată preventiv

- Advertisement -

Prins în flagrant, preotul Penitenciarului a recunoscut în instanță una dintre fapte. În acest dosar mai sunt arestați preventiv doi deținuți, soția unuia dintre ei, precum și un agent de penitenciar. Țoți au declarat recurs.

După patru ore de audieri și una de deliberari, Tribunalul Bacău a decis sâmbătă arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a tuturor celor cinci inculpați în Dosarul “Celularul” din Penitenciarul bacău. Este vorba despre preotul Mihai Octavian Balan, agentul Gabriel Gârleanu, deținuții Horia Gurău și Marian Eusebiu Dănuț, precum și de Mihaela Dănuț, soția celui din urmă. Ei sunt acuzați de luare, respectiv dare de mită, precum și de introducere sau complicitate la introducere de obiecte interzise în penitenciar.

Rețeaua a fost monitorizată de procurori timp de câteva luni, iar acțiunea s-a finalizat vineri dimineața cu reținerea preotului Balan, iar seara cu reținerea și a celorlalți patru membri au grupului.

După ședința de sâmbătă, care s-a ținut cu ușile închise, preotul Balan a avut parte de o oră de libertate, deoarece îi expirase ordonanța de reținere de 24 de ore, timp în care și-a revăzut soția, apoi s-a retras împreună și cu apărătorii până la pronunțarea sentinței. Dumitru Rusu, avocatul lui Balan, ne-a declarat că clientul său și-a recunoscut o faptă, cea de introducere a telefoanelor în penitenciar, cu care a fost prins în flagrant, dar că trebuie ținut cont de prezumția de nevinovăție în cazul celorlalte acuzații. La auzul sentinței de arestare preventivă, toți inculpații au declarat recurs, care se va judeca cel mai probabil la începutul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Bacău.

Povestea arestării

Octavian Balan, preotul care slujea de peste 10 ani la biserica din cadrul Penitenciarului Bacău, a fost săltat de mascați, vineri dimineață, și dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunal. Acesta era de ceva vreme monitorizat de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Bacău și suspectat că introduce în Penitenciar tehnică de comunicare.

Vineri dimineață, la ora 7, polițiști de la DGA și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunal au organizat un flagrant în Penitenciar. În buzunarele preotului au fost găsite patru telefoane mobile care urmau să ajungă la deținuți și 800 de lei.

Comunicatul trimis de reprezentanții Penitenciarului despre această acțiune a fost extrem de sec și sărac în informații. “Urmare a acestei acțiuni – ne-a transmis purtătorul de cuvânt – agent de penitenciare Cristina Cîrlan, un angajat al penitenciarului, suspectat de introducerea de obiecte interzise în spațiul de deținere, a fost dus la Parchet pentru audieri. În baza mandatelor emise de către Tribunalul Bacău, au fost efectuate și percheziții în trei camere de deținere ale penitenciarului, realizate de către angajați ai Penitenciarului Bacău, sprijiniți de lucrători de poliție și efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. În funcție de soluția adoptată de organele judiciare, Administrația Națională a Penitenciarelor va dispune măsuri conform prevederilor art. 58 din Legea nr. 293/2004, republicată, privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. Totodată, va fi sesizată Comisia de disciplină constituită la nivelul Penitenciarului Bacău”.

Mai mult pe: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/09/23/reteaua-celularul-formata-din-preotul-si-agenti-de-la-penitenciarul-bacau-arestata-preventiv.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.